Kürt kıyafetlerinden dolayı saldırı

Kürt kıyafetlerinden dolayı saldırı

Irak'ın Fellûce kentinde bir grup Arap, Kürt gencinin giydiği Kürt kıyafetlerinden dolayı, hakaret ederek darp etti.

A+A-

Irak'ın Fellûce kentinde bir grup Arap, Kürt gencinin giydiği Kürt kıyafetlerinden dolayı, hakaret ederek  darp etti.

Elde edilen bilgilere göre, bir süreden itibaren Fellûce'de ikamet eden Kürdistan Bölgesi vatandaşı Huner isimli genç giydiği Kürt kıyafetlerinden dolayı bir grup Arap'ın saldırısına maruz kalarak darp edildi.

Eşi Fellûce'li olan ve burada restoran işleten bu Kürt genci her gün işe gidip – dönerken Kürt kıyafetlerini giyiyor. Kendisine saldıran ve darp eden Arap grup bu Kürt gencinden restoranını kapatması tehdidinde bulundu.

'Baghdadtoday.news' sitesinin verdiği habere göre, Kürt gence saldırarak darp eden Arap grup, emniyet güçleri tarafından yakalandı. Emniyet güçleri çalışanları darp edilen Kürt genciyle çektikleri resim ile Kürt gencine desteklerini belirterek, yanında olduklarını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi’ne yaz aylarında tatil amaçlı Irak kentlerinden en fazla ziyaret gerçekleştiren illerden birisi olan Fellûce'li turistler, Kürdistan Bölgesi’nde Kürt misafirperverliğiyle karşılanarak, her türlü hizmetlerden yararlanmaktalar. Irak'ın Enbar kentine bağlı Fellûce, uzun bir süre IŞİD işgalinde kaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.