Kürt iş insanları: Kürdistan Bölgesi bizim için çok önemli

Kürt iş insanları: Kürdistan Bölgesi bizim için çok önemli

Mersin’de düzenlenen 4’üncü Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’ne katılan Kürt iş insanları, birçok alanda ticaret yaptıkları Kürdistan Bölgesi’nin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

A+A-

Kürdistan Bölgesi heyetinin katılımıyla Mersin’de düzenlenen 4’üncü Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi devam ediyor.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) önlemleri eşliğinde gerçekleşen zirveye Kürdistan Bölgesi’nden de temsilciler ve iş insanları katıldı.

K24’e konuşan TISİAD Akademisyenleri Başkanı Dr. Ahmet Özer, siyasi istikrarın ekonomik gelişmeye bağlı olduğunu ifade ederek, bu durumun dostluk ilişkilerini de olumlu anlamda etkilediğini söyledi.

Dr. Ahmet Özer, “Biz Diyarbakır, Van, Antep ve Adana gibi Kürdistan Bölgesi pazarlarından faydalanmak istiyoruz. Kürdistan Bölgesi ile aramızdaki geçişlerde insan sayısının fazla olmasını istiyoruz. Sadece ticaret için değil, ziyaretler kardeşliği de arttırıyor ve bu da beraberinde barışı getiriyor. Bunun için Kürdistan Bölgesi bizim için çok önemlidir” dedi.

Özel bir hastaneninin Yönetim Kurulu Başkanı Engin Şahin de, Türkiye’nin sağlık alanında geliştiğini ifade ederek, Kürdistan Bölgesi’nin yardımıyla Süleymaniye, Erbil ve Dohuk’un sağlık merkezleri olabileceğini vurguladı.

Engin Şahin, şunları kaydetti:

“Biz Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında sağlık alanından güçlü bir işbirliği olmasını istiyoruz. Bölgede çok büyük hastaneler yapılabilir. Ama önemli olan akademik anlamda hastanelerde uzman kişilerden oluşan bir ekibe sahip olmak. Öyle umut ediyorum ki Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında sağlık alanında iyi bir işbirliği olacaktır.”

Zirveya katılan Kürdistan Bölgesi heyeti içerisinde yer alan Duhok Valisi Ali Teter, K24’e yaptığı açıklamada “Kürdistan Bölgesi’nin kapıları tüm yatırımcı, sanayici ve iş insanlarına açıktır. Kürdistan Bölgesi Hükümeti yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Vali Teter, “İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi ve Kürdistan Bölgesi’nin ekonomik durumu ile sanayisinin gelişmesi için hükümetimiz yatırımcılar ve iş insanları için her türlü kolaylığı sağlamaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Zirvede 2013’te 11 milyar dolar, 2018’de 13 milyar dolar ve 2019’da 16 milyar dolar olan Türkiye-Irak-Kürdistan Bölgesi’nin ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.