Kürt inkarcısı Gürsel’in adı Cizre’de bir sokağa verildi

Kürt inkarcısı Gürsel’in adı Cizre’de bir sokağa verildi

.

A+A-

Kürtlerin varlığını “Size Kürt diyenin yüzüne tükürünüz” sözüyle reddeden darbeci Cemal Gürsel’in adı kayyum tarafından Cizre’de bir sokağa verildi.

Kürt asimilasyonuna hız veren kayyumlar, bir yandan da Kürtleri provoke edecek uygulamalara başvurmaya devam ediyor. Cizre kayyumu, Kürt inkarcısı ve darbeci Cemal Gürsel’in adını bir sokağa verdi.

45 yıl boyunca askeri görevlerde bulunan Gürsel, 27 Mayıs 1960 yılında yapılan askeri darbenin kurduğu “Milli Birlik Komitesinin” başında bulundu.

Darbeyle birlikte Cumhurbaşkanı olan Gürsel, Ankara sokaklarına, “Kürdüm diyenin yüzüne tükürün! Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel” yazılı pankartlar astırmıştı. Gürsel, darbenin ardından gittiği Diyarbakır’da, halka “Size Kürt diyenin yüzüne tükürünüz!” diye seslenmişti.

M. Emin Fırat’ın hazırladığı, “Doğu illeri ve Varto Tarihi” adlı kitabına Devlet Başkanı ve Başbakan sıfatıyla önsöz yazan Gürsel, “Dünya üzerinde ‘Kürt’ diye adlandırılabilecek müstakil bir ırk yoktur. Kürtler, yalnız vatandaşımız değil, soydaşımızdır da” ifadelerine yer vermişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.