Kürt gazeteciye İsveç'in 'Büyük Ödülü'

Kürt gazeteciye İsveç'in 'Büyük Ödülü'

İsveç Kraliyet Akademisi'nin bu seneki Büyük Ödülü, İsveçli Kürt kadın gazeteci Dilşa Demirbağ-Sten'e verildi. Demirbağ-Sten, imkânları kısıtlı olan yerlerdeki çocukların eğitim ve bilgiye erişimine yardım etmeyi amaçlayan Berättarministeriet vakfı dolayı

A+A-

İsveç Kraliyet Akademisi'nin bu seneki Büyük Ödülü, İsveçli Kürt kadın gazeteci Dilşa Demirbağ-Sten'e verildi. Demirbağ-Sten, imkânları kısıtlı olan yerlerdeki çocukların eğitim ve bilgiye erişimine yardım etmeyi amaçlayan Berättarministeriet vakfı dolayısıyla ödüle layık görüldü.
İsveç Kraliyet Akademisi’nin bu seneki 1.2 milyon İsveç kronluk Büyük Ödülü’nün sahibi, İsveçli Kürt kadın gazeteci Dilşa Demirbağ-Sten oldu. Sosyal girişimci, gazeteci ve yazar olan Demirbağ-Sten, imkânları kısıtlı olan yerlerdeki çocukların eğitim ve bilgiye erişimine yardım etme amaçlı çalışmalarından ötürü bu ödüle layık görüldü.
İsveç Kraliyet Akademisi, Demirbağ-Sten’in kurucularından biri olduğu Berättarministeriet (Adalet Bakanlığı) isimli vakfın 2011 yılından bu yana çocukları yaratıcılık ve analitik düşünceye teşvik ettiğine dikkat çekti. Açıklamada, Demirbağ-Sten’in Berättarministeriet’i kurarak, ‘sosyal girişimciliği eğitimin hem bir hak, hem de bir ihtimal olduğu fikriyle harmanladığı’ belirtildi; “Bu vakıf sadece yüksek öğrenimin kapılarını açmakla kalmıyor; vakıf aynı zamanda bir demokrasi meselesi” ifadeleri kullanıldı.
Demirbağ-Sten ise Akademi’ye yaptığı açıklamada, “Savaşla ilgili metaforlar kullanırken çok dikkat etmek gerekir; bununla birlikte, kendimi demokrasinin hizmetindeki bir asker olarak görüyorum. Gazetecilik, ifade özgürlüğü ve kaynakların daha adil paylaşımı için savaşan birisi olarak…” dedi. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.