Kürt çocuklara 'Marşı okumadın' şiddeti: Sadece halay çekmesini bilirsiniz...

Kürt çocuklara 'Marşı okumadın' şiddeti: Sadece halay çekmesini bilirsiniz...

.

A+A-

İdil'deki bir okulda İstiklal Marşı okunduğu sırada öğrencinin sesi ince çıktığı için gülüşmeler başladı. S.G. adlı öğretmen öğrenciye tokat atarak, "Böyle şanlı bir İstiklal Marşı'nız var mı?" dedi.

 Şırnak'ın İdil ilçesinde bulunan Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu'nda S.G. adlı öğretmen öğrencilere sınıfta İstiklal Marşı okuttu. Son sıralarda bulunan bir öğrencinin sesinin kısık çıkması nedeniyle öğretmen, öğrenciyi önce uyardı, sonra tokat attı. Öğretmen öğrenciye yönelik “Halay çekmekten başka ne bilirsiniz?” şeklinde ırkçı ayrımcı sözler sarf etti. 

'ŞANLI BİR İSTİKLAL MARŞI'NIZ VAR MI?'

8'nci sınıf öğrencisinin İstiklal Marşı'nı okuduğu sırada sesinin ince çıkması üzerine sınıfta gülüşmeler başladı. Ardından dersin öğretmeni S.G, öğrenciye tokat attı. Soruşturmaya konu olan olayda öğretmenin öğrencilere söyledikleri dikkat çekti: “Sizin böyle şanlı bir İstiklal Marşı'nız var mı, gülüyorsunuz? Siz sadece halay çekmesini bilirsiniz...”

Bu sözlerin üzerine eve giden öğrenci ayrımcılığa uğradığını belirterek bir daha okula gitmek istemediğini söyledi. Çocuklarının şiddete maruz kalacağını düşünen aile, öğretmenle ilgili soruşturma başlatılmasını istedi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLADI

Durumun okul yönetimine duyurulmasının ardından söz konusu öğretmenle ilgili idari soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili başka bir detay ise okulda bulunan öğrencilerin tehdit edilmesi. İddiaya göre öğretmenin polis olan eşi, okula gelerek olaya tanıklık eden öğrencilere, “Yaşananlarla ilgili hiç kimseye bir şey demeyin. Kaymakamlığa veya başka bir yere ifadeye çağrılırsanız 'Hiçbir şey görmedik, duymadık' deyin" dedi. 

Hacı Bişkin / Gazeteduvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.