Kürt aileye saldıranlara tahliye ve polis koruması

Kürt aileye saldıranlara tahliye ve polis koruması

.

A+A-

Konya Meram'da Kürt aileye karşı ırkçı saldırıda bulunarak öldüresiye döven saldırganlardan ikisi daha tahliye edildi. Toplam 10 saldırgan için ise koruma kararı çıkartıldı.

Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırıda bulunan iki tutuklu daha tahliye edildi, 10 saldırgan için de koruma kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında sadece iki kişi tutuklu kaldı. 

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Bahçeşehir Mahallesi'nde yaşayan bir Kürt aile, 12 Mayıs’ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğradı. “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” diyerek 7 kişilik Karslı Dedeoğulları ailesinin evini basan saldırganlar, aile bireylerini bıçak, taş ve sopalarla darp etti. Saldırı sonucu aile bireylerinden Metin Dedeoğulları beyin kanaması geçirdi, diğer aile üyeleri ise ağır yaralandı. Olaydan iki gün sonra gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklandı. Haziran ayında yapılan tutukluluk incelemesinde Ayşe Keleş ve Şerife Çalık, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili açılan dava kapsamında 4 tutuklu kaldı. 

Mezopotamya Ajansı'ndan Berna Kişin'in haberine göre Konya E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan saldırganlardan 2’si daha tahliye edildi. Konya 3’uncu Sulh Ceza Hakimliği tarafından 9 Temmuz’da yapılan duruşmalı tutukluluk incelemesinde, “Şüphelilerin yaralanmış olmaları nedeniyle mağduriyetleri, adli sicil kayıtlarının eski tarihli olduğu, çiftçilik işi ile iştikal etme nedeniyle gelen günlerin yaz günü hasat zamanı olması, üzerlerine atılan suçun vasıf ve mahiyetinin şüpheliler lehine değişme ihtimali bulunduğu, şüphelilerin tutuklulukta geçirdiği süre, tutuklama tedbiri ile sağlanmak istenen maksadın hasıl olduğu, aynı maksadın bu aşamada adli kontrol tedbiri ile de sağlanabileceği, hak, nesafet, ölçülülük ilkeleri gereğince ve vicdanı kanaat” gerekçesiyle, sanıklardan Yahya Çalık ve Veli Keleş hakkında adli kontrol tedbiri konularak tahliyesine karar verildi. 
 
Mahkeme, sanıklardan Ali Keleş ve Lütfi Keleş hakkında ise “Şüphelilerin serbest bırakılması veya hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması halinde bir başka suça karışmayacağı, müştekiler veya başkaları üzerinde baskı yaratmayacağı, delil karartmayacağı hususunda olumlu bir kanaatin oluşmadığı hak ve nesafet ile ölçülülük ilkeleri gereğince ve vicdani kanaat ile” tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

Dedeoğlulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, dosyada sanık olan 10 kişi hakkında koruma kararı çıkarıldığı bilgisini verdi. Karabulut, tahliye ve koruma kararına ilişkin itirazda bulunacaklarını söyledi.

Barış Dedeoğulları, kendilerine yönelik fiziksel saldırının, “sözlü tacize” dönüştüğünü belirterek, “Her gün araçlarla evimizin önüne geliyorlar ve durup cinsiyetçi küfürler ediyorlar. Fiziksel saldırı olmasa da sözlü olarak taciz ve saldırılar devam ediyor. Bizim evimiz basıldı, saldırıya uğradık, tehdit edildik. Fakat saldırganlar kendilerine ‘koruma kararı’ çıkarttılar. Gelip rahatça evimizin önünde küfür edip çıkıp gidiyorlar” diye konuştu.

Dedeoğulları, hukuk ve adaletin Kürtler söz konusu olduğunda işlemediğine vurgu yaparak, “Biz artık emniyetten de hukuktan da ümidimizi kestik. Adaletin Kürtlere işlemediğini artık çok daha iyi biliyorum. Kürtlere adalet yok. Ne yapacağımızı bilemez durumdayız. Benim kız kardeşimin kolu kırıldı, ömrünün sonuna kadar elini kullanamayacak. Adalet nerede? Herkese adalet var da Kürde yok mu?” dedi. (MA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.