"Kürdistani Bölgelerde, Araplaştırma politikaları engellenmeli"

"Kürdistani Bölgelerde, Araplaştırma politikaları engellenmeli"

Kürt Siyasetçiler, Kürdistan Bölgesi İdaresi dışında kalan Kürdistani Bölgelerde, özellikle Kerkük kenti ve çevresinde yürütülen Araplaştırma politikalarına yönelik Kürt temsilcilerden, atanmış vali ve Haşdi Şabi'ye karşı ortak tavır içerisinde olmaları ç

A+A-

Kürt Siyasetçiler, Kürdistan Bölgesi İdaresi dışında kalan Kürdistani Bölgelerde, özellikle Kerkük kenti ve çevresinde yürütülen Araplaştırma politikalarına yönelik Kürt temsilcilerden, atanmış vali ve Haşdi Şabi'ye karşı ortak tavır içerisinde olmaları çağrısında bulundu.

Irak Parlamentosu önceki dönem Kürt Parlamenteri Emin Bekir K24'e yaptığı açıklamada, Irak Cumhurbaşkanı'nın yürütülen bu Araplaştırma politikaları ve Anayasanın ihalalleri konularında, Irak Parlamentosuna İtiraz mektubunu sunması gerektiğini söyledi.

Emin Bekir konuşmasının devamında şunları dile getirdi:" Anayasayı korumak Cumhurbaşkanı'nın görevi. Buralarda yaşayan halkın arazi ve topraklarını işgal etme yaklaşımları Anayasaya aykırı. Çünkü zaten bu arsa ve toprakları işgal girişiminde bulunan kişiler daha önce zararlarından dolayı tazmin edilmişti."

 Irak Parlamentosu Kürt Parlamenteri Eşwaq Caf'da konuya ilişkin olarak şunları dile getirdi: " Kürt temsilciler bu durum karşısında, Federal Mahkemeye başvurmalı çünkü yürütülen politika ve demografik değişiklik Irak Anayasasına ters."

16 Ekim ihanetinden sonra atanmış Arap Vali Rakan Ciburi ve Haşdi Şabi milisleri, Kerkük ve çevresinden Kürtleri kaçırtarak buraları Araplaştırmaya dönük uygulamalar geliştirdi. Şimdi de Haşdi Şabi ve Rakan Ciburi'nin destekleriyle devrik Baas rejimi sempatizanı Araplar, Kürdistani Bölgelerde Kürtler'in ekinlerini yakarak buralardan kaçırtmaya çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.