Kürdistan'da ortak ordu çalışmaları devam ediyor

Kürdistan'da ortak ordu çalışmaları devam ediyor

Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Peşmerge Bakanlığı 70'inci, 80'inci ordu komutanları ile ortak ordu çalışmaları kapsamında bir defa daha toplanacak.

A+A-

Haber Merkezi- 70'inci güçler komutanı YNK'li Mistefa Çavreş konuya ilişkin K24'e yaptığı açıklamalarda, Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani'nin ortak ordu çalışmaları kapsamında, Peşmerge Bakanlığına bağlı PDK ve YNK'nin 70'inci, 80'inci güçlerinin komutanlarıyla yarın sabah ikinci defa görüşeceğini dile getirdi.

 Mistefa Çavreş açıklamasında, yarın ki toplantının içeriğinin geçen hafta gerçekleşen toplantı gibi ortak ordu kurma temelinde olacağını ifade etti.

Çavres konuşmasının devamında, ortak bir ordu gücüne ihtiyaç duyulduğunu, bu birleşmenin geciktirilmeden sağlanmasını ve artık kimsenin PDK yada YNK peşmergesi olarak adlandırılmaması gerektiğini söyledi.

Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ortak ordu çalışmaları için geçtiğimiz hafta PDK ve YNK'ye bağlı 70'inci, 80'inci peşmerge güçleri komutanları ile Peşmerge Bakanlığı sorumluları ile toplantı gerçekleştirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.