Kürdistan ve Türkiye heyetleri sınır sorunlarını görüştü!

Kürdistan ve Türkiye heyetleri sınır sorunlarını görüştü!

.

A+A-

 İbrahim Halil Sınır Kapısı'na ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere Ankara ve Erbil yetkili masaya oturdu.

İbrahim Halil Sınır Kapısı Sözcüsü Kami Kemal, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye'yi birbirine bağlayan sınır kapısının turistlerin geliş gidişleriyle ilgili sorunların çözümü için Türkiyeli yetkililerle toplantılar yaptıklarını ifade etti.

"Sınır kapısında yaşadıkları sorunların çözümü ele alındı"

Tarafların görüşmesine dair açıklamada bulunan İbrahim Halil Sınır Kapısı Sözcüsü Kami Kemal, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi yetkililerinin sınır kapısında yaşanan sorunları görüşmek üzere toplantılar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Açıklamaya göre, gerçekleştirilen toplantılarda sınır kapısından gidiş gelişlerin kolaylaştırılması ve turistlerin sınır kapısında yaşadıkları sorunların çözümünü görüştükleri vurgulandı.

Ayrıca yetkili açıklamasında Türkiye tarafının, sınır kapısında ticari faaliyetlerin güçlendirilmesi ve turistlerin yaşadıkları sorunların çözümü konusunda istekli olduğunu kaydetti.

Kemal, açıklamasının devamında ise Türkiye Ticaret Bakanlığı teknik heyeti ve Habur Sınır Kapısı yetkililerinin İbrahim Halil Sınır Kapısı’nı ziyaret ettiklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.