Kürdistan Sağlık Bakanlığı'ndan 33 şirket hakkında karar!

Kürdistan Sağlık Bakanlığı'ndan 33 şirket hakkında karar!

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, sağlık yönetmeliğine uymayan ilaç ve sağlık malzemeleri satan 33 ilaç şirketinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

A+A-

Haber Merkezi- Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, ilaç ve sağlık malzemeleri satan 33 şirket hakkında kapatma kararı alındığı duyuruldu.

Açıklamada, bazı ilaç şirketlerinin reform yasası çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği yönetmeliklere bağlı kalmadıkları için öncesinden uyarıldıkları bu uyarılara uymayarak ruhsatlarını yenilemeyen ve depolarını sağlık koşullarına uygun hale getirmeyen Kürdistan Bölgesi’nde çalışan 33 şirketin çalışma izinlerinin iptal edildiği bildirildi.

Bakanlık açıklamasında söz konusu kararın Bakanlar Kurulu toplantısında sağlık alanında alınan reform kararları ve başsavcılığın başlatmış olduğu soruşturma kapsamında alındığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Toplumun korunması çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlar, sağlık malzemeleri ve ilaç kontrolünden sorumlu makamlar, Eczacı Sendikaları, sağlık kurumları, özel ve genel ilaç sektörlerine uygulanması için iletilmiştir. İsmi geçen şirketlerle söz konusu kurumların ilişiklerini kesmeleri gerekmektedir.”   

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.