Kürdistan Parlamentosu’ndan Fransa Başkonsolosluğu’na destek ziyareti

Kürdistan Parlamentosu’ndan Fransa Başkonsolosluğu’na destek ziyareti

.

A+A-

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, “Kürdistan halkının Fransa’ya yönelik yaklaşımını netleştirmek için Fransa’nın Erbil Başkonsolosluğu’nu ziyaret ettik” dedi.

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, beraberindeki heyetle bugün Fransa’nın Erbil Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan Hewrami şunları söyledi:

"Kürdistan halkının Fransa'ya yönelik resmi duruşunu iletmek için parlamento heyetiyle birlikte Fransa Başkonsolosluğu'nu ziyaret ettik. Kürdistan halkı her türlü fiziksel ve zihinsel şiddete karşıdır. Dini inanç özgürlüğü ve hoşgörü kültürümüzle gurur duyuyoruz."

Fransa’nın her zaman Kürt davasını desteklediğini ifade eden Hewrami, “Enfal Katliamı’nda Kürtlerin kamplarını ilk ziyaret eden kişi Kürt dostu Danielle Mitterrand’dı. Kürdistan Parlamentosu’nu ilk tanıyan da Fransa devletidir” dedi.

Hewrami ayrıca, terör örgütü DAİŞ’le mücadelede Başkan Mesud Barzani’yle ilk iletişime geçen kişinin de yine Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

“25 Eylül 2017’de gerçekleşen bağımsızlık referandumu sonrası Kürdistan Bölgesi’ne uygulanan ambargoyu ilk defa Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kırdı ve dönemin Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’yi karşıladı.”

Hawrami son olarak, parlamento heyetinin tavrının Kürdistan halkının resmi yaklaşımı olduğunu belirterek, bakan ya da herhangi bir parlamenterin tutumunun Kürdistan Parlamentosu'nun tutumunu yansıtmadığını sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.