Kürdistan Hükümeti Sözcüsü: İsrail’in Kürdistan’da herhangi bir varlığı yok

Kürdistan Hükümeti Sözcüsü: İsrail’in Kürdistan’da herhangi bir varlığı yok

.

A+A-

 Kürdistan Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, Erbil’de İsrail istihbarat servisi Mossad’a ait bir merkezin olduğuyla ilgili iddiaları yalanladı.

Irak merkezli yayın yapan Afaq televizyonunda bugün yayınlanan haberde, Kürdistan’ın Mossad’ın Erbil’de merkez açmasına izin verdiği iddia edildi.

Hükümet Sözcüsü Adil, yayınladığı yazılı açıklamada, söz konusu haberin kuruntudan ibaret olduğunu kaydederek, bunun kirli bir itham ve kamuoyunda algısına yönelik bir çalışma olduğunu söyledi.

Kürdistan tarafından söz konusu ithamların daha önce de reddedildiğini vurgulayan Adil, “Daha önce de şimdi de Kürdistan’da İsrail’in varlığının olmadığını ve İsrail’e ait bir merkezin bulunmadığını vurguluyoruz” dedi.

“Kürdistan hükümeti söz konusu kanal hakkında yasal işlem başlatacak”

Bu tür haberleri yayan çevrelerin İsrail’in Kürdistan’da herhangi bir varlığının olmadığı gerçeğini bildiğini kaydeden Adil, “Ancak onlar düşmanca siyasetlerine devam etmeye kararlılar ve halen bu tür yalan haberleri yaymaya devam ediyorlar. Kürdistan Hükümeti’nin söz konusu kanal hakkında yasal işlem başlatacağının bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle Irak Başbakanı, Parlamento Başkanı ve yargı yetkililerinden şeffaf bir araştırma yürütmeleri ve İsrail’e ait olduğu söylenen o merkezi belirlemek üzere bir heyet göndermeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu şekilde o yalan, temelsiz ve tehlikeli ithamlar son bulur.”

Daha önce de İran destekli basında Erbil'de Mossad'a ait bir merkeze saldırı düzenlendiğine dair haberler yer almıştı. İddia, hükümet yetkilileri tarafından kesin bir dille yalanlanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.