Kürdistan Hükümet Kabinesinde Alınan Kararlar Açıklandı

Kürdistan Hükümet Kabinesinde Alınan Kararlar Açıklandı

Kürdistan Bölgesi hükümeti kabine toplantısında, Kürdistan’da yaşayan tüm etnik ve dini bileşenlerin çıkarlarını gözetecek şekilde nüfus sayımı projesini hayata geçirecek özel bir komitenin kurulması kararı alındı.

A+A-

2020 Irak bütçe tasarısı hazırlıklarını görüşmek üzere bir heyetin önümüzdeki hafta Bağdat’a gitmesi kararlaştırılan Kürdistan Bölgesi hükümeti kabine toplantısında, Kürdistan’da yaşayan tüm etnik ve dini bileşenlerin çıkarlarını gözetecek şekilde nüfus sayımı projesini hayata geçirecek özel bir komitenin kurulması kararı alındı.

Bakanlar Kurulu olağan toplantısı bugün Başbakan Mesrur Barzani’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ilk bölümünde, Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Irak Parlamentosu’ndaki Kürt partilerin grup toplantısı ve Maliye Komitesi’nin raporu ele alındı.

“Bütçe için Bağdat’a heyet gidecek”

Kabine, 2020 Irak Federal bütçe tasarısının hazırlık sürecine Kürdistan Bölgesi’nin de katılması ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir heyetin önümüzdeki hafta Bağdat’a giderek Irak Maliye Bakanı ile görüşmesi kararını verdi.

Söz konusu Irak Parlamentosu petrol, gaz ve maliye komisyonlarının Kürdistan Bölgesi’ne davet edilmesi kararlaştırıldı. Hükümeti’nin Bağdat’la gerçekleştirilen görüşmelerin ayrıntılarını ve verileri hakkında yarın (12 Eylül Perşembe) Kürdistan Parlamentosu’nu bilgilendirilmesi kararı verildi.

“Nüfus sayım projesi için komite kurma kararı”

Toplantıda Planlama Bakanı, 2020’da gerçekleşecek olan nüfus sayımı projesine ilişkin bir rapor sunarak, Kürdistan Bölgesi’nin hazırlıkları hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca, Kürdistan’da yaşayan tüm etnik ve dini bileşenlerin çıkarlarını gözetecek şekilde nüfus sayımı projesini hayata geçirecek özel bir komitenin kurulmasına karar verildi.

PEYAMA KURD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.