Kürdistan Güvenlik Konseyi Erbil saldırısıyla ilgili yeni bilgileri yayınladı

Kürdistan Güvenlik Konseyi Erbil saldırısıyla ilgili yeni bilgileri yayınladı

Kürdistan Güvenlik Konseyi, Erbil'deki bir restoranda gerçekleşen saldırıyla ilgili, zanlıların itiraflarını yayınladı.

A+A-


Kürdistan Güvenlik Konseyi, Erbil'deki bir restoranda gerçekleşen saldırısıyla ilgili, zanlıların itiraflarını yayınladı.
Kürdistan Güvenlik Konseyi, Erbil’deki bir restoranda gerçekleşen ve Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu’ndan bir diplomat ile iki Kürdistan Bölgesi vatandaşının yaşamını yitirmesine neden olan saldırısının faillerinin itiraflarını yayınladı.


İtirafları yayınlayan Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Kürdistan Anti Terör Birimi ve Asayiş güçleri tarafından Erbil’deki saldırıya ilişkin 6 saldırganın kısa sürede yakalandığı belirtildi.


Kürdistan Güvenlik Konseyi, Erbil’deki saldırısının Kandil’den planlandığını duyurdu.


Saldırgan Mazlum Dağ’a 3 kişinin yataklık ettiği belirtilen açıklamada, Dağ’ın itirafından bir kaç ay önce (Botan) kod adlı Fatih isimli PKK’linin Kandil'de planı hazırladığı ve hedefin Osman Köse olduğu ifade edildi. 


Açıklamada, saldırının bir diğer amacı Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini tehdit etmek olduğu kaydedildi.
Saldırıda hedef alınan Kürdistan Bölgesi vatandaşı 2 kişiye ilişkin ise Kürdistan Güvenlik Konseyi, “Kürdistan Bölgesi 2 vatandaş, Türk diplomatın korumaları olduğu şüphesiyle öldürüldü” denildi.


Erbil saldırısıyla ilgili 6 kişinin yakalandığı kaydedildiği açıklamada, yakalananlardan 3’ünün Türkiye vatandaşı olduğu, diğer 3’ünün de Kürdistan Bölgesi vatandaşı olduğu bildirildi.


Olayla ilgili yakalanmamış zanlıların da olduğunun ifade edildiği açıklamada, söz konusu zanlılar hakkında dava açıldığı ve haklarındaki sürecin işlediği ifade edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.