Kürdistan Bölgesi’nde 6 günlük sokağa çıkma yasağı

Kürdistan Bölgesi’nde 6 günlük sokağa çıkma yasağı

Kürdistan Bölgesi’nde yeni tip coronavirüs (Covid-19) vaka sayısının artması üzerine 6 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

A+A-

Haber Merkezi - İçişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada, Covid-19 tedbirleri kapsamında bu geceden başlamak üzere 6 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Bugün Süleymaniye’de 102, Duhok’ta 2 olmak üzere toplam 104 Covid-19 vakası tespit edilmişti.

Kürdistan Bölgesi genelinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı kararı şimdiye kadarki en yüksek günlük vaka sayısının tespit edilmesinin ardından geldi.

Kürdistan Bölgesi genelinde virüs tespit edilen kişi sayısı 710 oldu. 420 kişi hastalığı atlatırken, 7 kişi de hayatını kaybetti. 283 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

Sağlık Bakanı Saman Berzenci, yaptığı yazılı açıklamada hastanelerdeki yatak sayısının yetersiz kalması halinde otelleri kullanmayı planladıklarını ifade etmişti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, 11 Mayıs'ta, yeni vakaların tespit edilmemesi ve hasta sayısının 14'e kadar düşmesi üzerine normalleşme aşamasına geçmiş, vilayet sınırları dahilinde sokağa çıkma yasağını kaldırmış, cami ve kiliseleri yeniden toplu ibadete açmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.