Kürdistan Bölgesi Irak’taki sorunların çözümü için yeni kabineyi destekleyecek

Kürdistan Bölgesi Irak’taki sorunların çözümü için yeni kabineyi destekleyecek

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Başbakanı, ABD’nin Irak Büyükelçisi Matthew Tueller ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerin ana maddesi Irak’ın mevcut durumu ve yeni kurulacak hükümet oldu.

A+A-

Haber Merkezi- Matthew Tueller ve beraberindeki heyet dün başkent Erbil’i ziyaret etti.

Başkan Mesud Barzani, Matthew Tueller ve beraberindeki heyeti Erbil’in Pirmam ilçesinde kabul etti.

Bölgede yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Irak’taki mevcut siyasi süreç ve Muhammed Tevfik Allavi’nin yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesi masaya yatırıldı.

Görüşmede, mevcut sorunların çözümü ve göstericilerin taleplerinin karşılanması gerektiği belirtilerek, Irak’ın istikrarının önemine işaret edildi.

Suriye’deki Kürtler’in geleceği de değerlendirilerek, “ABD’li büyükelçi, Başkan Barzani’nin Suriyeli Kürt tarafları birbirine yaklaştırma konusunda büyük bir role sahip olduğunu dile getirdiği” kaydedildi.

Taraflar ayrıca, Washington ile Erbil arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ikili koordinasyonların devam etmesi gerektiğini de belirtti.

Neçirvan Barzani: Hükümete yardımcı olacağız

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Matthew Tueller ve beraberindeki heyeti Erbil’de kabul etti.

Görüşmede, Irak’taki son gelişmeler, gösteriler ve Muhammed Tevfik Allavi’nin yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesi ele alınarak, Irak’ın siyasi ve güvenlik istikrarı ele alındı.

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın siyasi ve güvenlik istikrarı için her daim önemli bir faktör olacağını ve uzun bir süredir devam eden protestolarda göstericilerin taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Irak-ABD ve İran-ABD ilişkilerinin de ele alındığı görüşmede, Neçirvan Barzani ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Davos’ta gerçekleşen görüşme de gündeme geldi.

Görüşmede, IŞİD’in yeniden ortaya çıkması ihtimali ve örgütle mücadele yöntemleri ile Uluslararası Koalisyon güçlerinin IŞİD’le mücadelede Peşmerge’ye desteğini sürdürmesinin önemine de işaret edildi.

Mesrur Barzani: Yeni kurulacak hükümet halkın taleplerini karşılaması gerekiyor

Haber Merkezi- Başbakan Mesrur Barzani de, Matthew Tueller ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede, Irak ve bölgedeki son gelişmelerin ele alındı.

Irak’ın istikrarı ve gerekli reformları yapacak, icraatçı bir hükümetin gereklililğine vurgu yapılan görüşmede, Irak’ta göreve gelecek yeni hükümetin, halkın taleplerini yerine getirmesi ve ülkedeki tüm dini ve etnik grupların temsilciliğini yapması gerektiği kaydedildi.

Görüşmeye ilişkin Facebook hesabında yaptığı paylaşımda Barzani, “Irak’ta göreve gelecek yeni hükümetin; halkın taleplerini yerine getirmesi, ülkedeki tüm dinsel ve etnik toplulukların temsilciliğini yapması, Kürdistan Bölgesi ile iyi ilişkilerinin olması, komşu ülkeler ve uluslararası toplumla, ortak çıkarlar çerçevesinde eşit ilişkiler geliştirmesinin önemine vurgu yaptık. Görüşmede ayrıca, Uluslararası Koalisyon’un, IŞİD’le mücadelede Peşmerge Güçleri ve Irak ordusuna desteğini sürdürmesinin önemine dikkat çektik” ifadelerine yer verdi.

Rûdaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.