Kürdistan Bölgesi İngiltere Temsilcisi Tahir: Kürtler vefalıdır, dostlarının iyiliklerini unutmayacaklar

Kürdistan Bölgesi İngiltere Temsilcisi Tahir: Kürtler vefalıdır, dostlarının iyiliklerini unutmayacaklar

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi İngiltere Temsilcisi Karwan Cemal Tahir, “688 sayılı kararın 30’uncu yıldönümünde Kürtlerin vefalı bir millet olduğunu ve dostlarının iyiliğini unutmayacağını belirtmek istiyoruz” dedi.

K24 yayınına katılan Kürdistan Bölgesi İngiltere Temsilcisi Karwan Cemal Tahir, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 5 Nisan 1991 tarihli 688 sayılı kararının yıldönümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere’de hala bu kararın önemi ve sonucu hakkında konuşulduğunu dile getiren Tahir, “Bu karar, insani konuların ve değerlerin askeri yollarla korunması için uluslararası toplumun düşüncesini değiştirmesine neden oldu” şeklinde konuştu.

Bazı İngiliz parlamenterlerin insan hakları durumunu izlemek üzere Dışişleri Bakanlığı’nda özel birim kurmaya ve Britanya’yı bu konuda uyarmaya çalıştığını ifade eden Karwan Cemal Tahir, uluslararası toplumun Kürdistan Bölgesi’ndeki çabalarının önemli sonuç verdiğini söyledi.

Tahir, “Bu çabalar harika bir sonuç verdi ve bölgede bir başarı hikayesi oldu” diyerek, “, “688 sayılı kararın 30’uncu yıldönümünde Kürtlerin vefalı bir millet olduğunu ve dostlarının iyiliğini unutmadığını belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bu kararın yıldönümü dolaysıyla Kürdistan Bölgesi Hükümeti yetkilileri ve İngiltere’nin eski ve şimdiki hükümetinde yer alan temsilcileri tarafından ortak bir etkinlik düzenlenecek.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.