Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Kriz sadece Rojava ile sınırlı kalmaz

Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Kriz sadece Rojava ile sınırlı kalmaz

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Suriye’nin kuzeyinde tek taraflı askeri kararların hiçbir ülkenin yararına olmayacağını açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi

 

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu dün Başbakan Mesrur Barzani’nin başkanlığında toplandı.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Irak ve Rojava’daki son gelişmeler ve değişimler ele alındı.

Bakanlar Kurulu, Irak’taki göstericilerin sivil ve barışçıl temelde anayasal taleplerinin yanı sıra, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi hükümetinin söz konusu sorunların çözümü konusundaki çabalarını desteklediğine vurgu yaptı.

Suriye ve Rojava’daki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, Rojava’da ortaya çıkan krizin sadece Suriye ile sınırlı kalmayacağı, binlerce kişinin göç etmesine neden olacağı ve göçmenlerin Kürdistan Bölgesi’ne gelme ihtimali bulunduğu değerlendirildi.

Bu nedenle taraflar arasındaki sorunların diyalog ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiği ve tek taraflı askeri bir kararın hiçbir ülkenin yararına olmadığı vurgulandı.

Toplantıda Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası topluma, yeni bir göç dalgasıyla Suriye’den Kürdistan Bölgesi’ne gelecek göçzedelerin misafir edilebilmesi için Erbil ile gerekli dayanışma ve koordinasyon içerisinde olunması çağrısında bulunuldu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.