Kürdistan Bölgesi Başkanı'ndan 'Rojava' açıklaması

Kürdistan Bölgesi Başkanı'ndan 'Rojava' açıklaması

Başkan Neçirvan Barzani, Rojava’daki Kürt grupları arasında birlik, beraberlik ve anlayışla güvenin artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Barzani ayrıca, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

A+A-

Haber Merkezi- Başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Suud Mala başkanlığındaki Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nden (ENKS) bir heyeti başkanlık konutunda kabul etti.

Görüşmede Rojava meselesi başta olmak üzere bölge ve dünyadaki gelişmeler ele alındığı belirtildi.

 Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Suriye’deki Kürdistani partilerin karşılıklı anlayışla birlik içerisinde hareket etmesi ve birlikte çalışmasının önemine vurgu yaparak, “Bölgede sorunların barışçıl bir şekilde çözümü ve istikrar için atılacak her türlü adımı desteklemeye hazırız” dedi.

ENKS Başkanı Suud Mela başkanlığındaki heyetle bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Suriye krizi ve uluslararası güçlerin rolü üzerine değerlendirmelerde bulunan Neçirvan Barzani, ENKS heyeti ile Rojavalı Kürt parti ve grupların birbirini kabul etmesi ve sorunların çözümüne yönelmesinin gerekliliği konusunda görüş birliğine vardı.

Neçirvan Barzani, Rojava’daki demografik değişim çabalarının yanı sıra ÖSO mensubu şiddet yanlısı grupların eylemlerinden endişe duyduğunu ifade etti.

Taraflar görüşmede birlik ve beraberlik vurgusu yaparak barış ve istikrarın tesis edilmesi için birlik içerisinde sorunların çözülmesi gerektiğine değinildi.

Bölgede uygulanmaya çalışılan demografik değişiklik projelerinden duyulan endişenin de dile getirildiği görüşmede, radikal Suriye muhalif güçlerinin uyguladığı hamlelerden kaygı duyduklarını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.