Kürdistan Bölgesi, ABD ile Irak arasındaki stratejik müzakerelere katılıyor

Kürdistan Bölgesi, ABD ile Irak arasındaki stratejik müzakerelere katılıyor

Kürdistan Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Rêbwar Babkeyi, yakın zamanda Irak ile ABD arasında başlayacak olan stratejik müzakerelere Kürdistan Bölgesi’nin de katılacağını açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi - Rêbwar Babekeyî Kürdistan Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Rêbwar Babkeyi, Irak ile ABD’nin siyasi, güvenlik ve ekonomik alanlarda stratejik anlaşmaların imzalacağı bir görüşmenin gerçekleşeceğini söyledi.  

Kürdistan Bölgesi hükümeti sözkonusu müzakerelere katılmak istediğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Kürdistan Bölgesi’nin bölgedeki konumunun önemi ve Erbil-Washington arasındaki ilişkilerin geleceği açısından, ABD ile Irak arasındaki stratejik anlaşmada Kürdistan Bölgesi’nin yer alması büyük önem taşıyor.

Babkeyî , imzalanacak stratejik anlaşmanın ABD’nin Kürdistan Bölgesi’ne yapılacak  yardımlara bağlı kalmasını sağlayacağını ve Erbil ile Washington arasındaki  ekonomik ilişkileri güçlendireceğinin altını çizdi.

Kürdistan Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Rêbwar Babkeyi, Irak ile ABD arasında bu ayın ortalarında öngörülen  stratejik müzakerelere, Kürdistan Bölgesi’nden katılacak heyetin üyelerinin belirleme çalışmalarına başladıklarını dile getirerek, heyete Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fewzî Herîrî’nin başkanlık edeceğini sözlerine ekledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD ile Irak arasında bu ay başlaması beklenen stratejik müzakerelere Kürdistan Bölgesi’nin katılacağı kaydedilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.