Kürdistan bayrağına hakaret edenlere "ulusal güvenliği tehlikeye atmaktan" dava açılıyor

Kürdistan bayrağına hakaret edenlere "ulusal güvenliği tehlikeye atmaktan" dava açılıyor

.

A+A-

Kürdistan Bayrağını Koruma Kurumu, Süleymaniye’deki gösterilerde Kürdistan bayrağına hakaret edenlere karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Önceki gün Süleymaniye’de burslarının kesilmesini protesto eden üniversite öğrencilerinin arasına karışan bir grubun Kürdistan bayrağını yerlere atarak üzerine basması Kürtler arasında tepkilere yol açmıştı.

Kürdistan Bayrağını Koruma Kurumu, Kürdistan bayrağına hakaret edenlere karşı dava açacağını duyurdu.

BasNews’e konuşan Kürdistan Bayrağını Koruma Kurumu Sorumlusu Palewan Şêx Memî, gösterilerde Kürdistan bayrağına yapılan saygısızlık ve hakarettin kabul edilemez olduğunu belirterek, şiddetle kınadıklarını söyledi: “Bu saygısızlık Kürdistan şehitlerine ve halkına karşı yapılmış bir saygısızlıktır.”

Palewan Şêx Memî, avukatları aracılığı ile bu hakareti yapanlara karşı dava açacaklarını belirterek, “Bugün resmi başvurumuzu yapacağız. Kürdistan bayrağına hakaret edenleri ‘ulusal güvenliği tehlikeye atmak’ suçundan dava açacağız ve cezalandırılmalarını isteyeceğiz. Kürdistan bayrağı Kerkük’te de ayaklar altına alınmıştı ama Süleymaniye’de bu yapılmamalıydı” şeklinde konuştu.

Palewan Şêx Memî, “Bu olayda verilen mesaj çok büyük bir tehlikeye ve tehditte işaret ediyor. Tüm siyasi partiler bu olayı kınamalı. Bu olay Kürt ulusunun çıkarlarının yaralanmasıdır. Türm kurum ve kuruluşları bu konuya sessiz kalmamalarını istiyoruz. Bu durum tekrarlanırsa hiçbir kutsalımız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.  

Kürdistan Bayrağını Koruma Kurumu Sorumlusu Palewan Şêx Memî sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu Kürdistan Bölgesi statüsünün ortadan kalkması ve düşmana teslim edilmesi planın bir parçasıdır. Biz şehit ve Enfal kurbanlarının yakınları olarak bunu kabul etmiyoruz, işgalcilerin bayraklarının Kürdistan bayrağının yerine dalgalandırlması girişimlerine asla izin vermeyeceğiz!”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.