Kürdistan Bakanlar Kurulu’ndan Eğitim-Öğretime Öncelik Kararı

Kürdistan Bakanlar Kurulu’ndan Eğitim-Öğretime Öncelik Kararı

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu’nda, “hükümetin önceliğinin eğitiminde gelişme ve yüksek öğrenime önem verilmesi olduğu” vurgulandı.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu’nda, “hükümetin önceliğinin eğitiminde gelişme ve yüksek öğrenime önem verilmesi olduğu” vurgulandı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani Başkanlığı’nda dün toplandı.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Toplantıda eğitimin gelişimine ve yüksek öğrenime önem verilmesi gerektiğini belirterek, bunun Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin önceliği olduğunun altını çizdik” denildi.

Eğitim alanında resmi okulların ve üniversitelerin kalite düzeyinin yükseltilmesi gerektiği belirtilerek, özel ve resmi okullar ile üniversiteler arasındaki düzey farkının en aza indirilmesi için çaba sarfedilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca şunlara yer verildi:

“Toplantı sonrasında yeni eğitim döneminin ihtiyaçlarının tespiti ve hızlı bir şekilde tedariki için Eğitim, Yüksek Öğrenim, Maliye, Bilim ve Araştırma ile Planlama bakanlıklarından oluşan ortak bir komitenin kurulması kararlaştırıldı.

Ayrıca, kış mevsimine girmeden Kürdistan vatandaşlarına yakıt dağıtımının sağlanması için ilgili bakanlıklar görevlendirildi. Buna göre yakıt dağıtımı çalışmasında dağlık alanlara öncelik verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca yakıt dağıtımı konusunda yaşanan kargaşanın giderilmesi, yağışlar başlamadan yolların düzenlenmesi için bir program oluşturulmasına karar verildi.

Toplantının geri kalan bölümünde ise, Maliye Bakanlığı ile bağlantılı olarak, vergi kaçakçılığının önlenmesi ve yasal sayımın yeniden organize edilmesi gibi konuları ele aldık.”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.