Kuran kursu hocasından kız çocuklarına taciz iddiası

Kuran kursu hocasından kız çocuklarına taciz iddiası

.

A+A-

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karpuzlu Köyü’ndeki camide Kuran kursu hocası olarak görev yapan H.C’nin 10 çocuğu istismar ettiği ve şiddet uyguladığı iddia edildi. İstismar olayı nedeniyle bazı kız çocuklarının kursa gitmekten vazgeçtiği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karpuzlu köyünde iddiaya göre, Kuran kursuna giden çocuklar iki yıl boyunca H.C adlı kurs hocasının taciz ve şiddetine maruz kaldı. Köydeki Zeyrek Ortaokulunda okuyan ve yaşları 9 ila 12 arasında değişen çocuklar 13 Ekim tarihinde psikologlar nezaretinde Savcılığa ifade verdi.

Çocukların Savcılığa verdiği ifade şöyle:

“Bana dokunması 2019 yılının ilk aylarında başladı”

Z.D isimli 12 yaşındaki çocuk, camiye gittiklerinde cami hocasının kendilerine şiddet uyguladığını belirterek: “Ben cami hocasının tacizi nedeniyle buradayım. Bu kişi 20-30 yaşlarındadır. Camiye gittiğimizde bize şiddet uyguluyor. Hatta benim kolumda iz kaldı. Benim vücuduma dokunuyordu sürekli. Beni dövmesiyle ilgili şikâyetçi olmamıştım. Bana dokunması 2019 yılının ilk aylarında başladı. Hocanın Ü.I’yı da aynı şekilde taciz ettiğini biliyorum. Ü.’nün babası vefat ettiği için ona bizden daha fazla yaklaşıyordu. Bu olaylar nedeniyle Ü.I kursa gelmedi” dedi.

“Tespihle vurup hakaret ediyordu”

M.F isimli 12 yaşındaki çocuk ise, “Cami hocasının beni taciz etmesi nedeniyle buradayım. Hoca çok şiddet uyguluyordu. Tespihle vurup hakaret ediyordu. Hoca bizimle yalnız kalmak için en sona bırakıp camiyi temizletiyordu” şeklinde ifade verdi.

“Biz kızlar hep sonraya kalıyorduk”

9 yaşındaki N.D ise, hocalarının kızları sona bıraktıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Hocamız kurstan çıkarken önce erkekleri gönderiyordu. Biz kızlar hep sonraya kalıyorduk” dedi.

9 yaşındaki G.D ise, cami hocasının kendisini taciz ettiğini söyleyerek bu durumun ders bitimine kadar sürdüğünü aktardı.

11 yaşındaki S.D ise, “Dini bilgiler öğretirken ayak parmaklarıyla beni taciz ediyordu. Bunu sürekli ve bilerek yapıyordu” diye ifade verdi.

Çocukların şikâyeti üzerine Kuran kursu hocası Kulp Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan H.C’nin ifadesine ulaşılamazken, görevden alınıp alınmadığı öğrenilemedi. Kurs hocasının halen gözaltında olduğu öğrenildi.

Norşin Öncel / TİGRİS HABER

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.