Kubat Talabani’den DSG’ye Haseke mesajı: Takdir ediyoruz

Kubat Talabani’den DSG’ye Haseke mesajı: Takdir ediyoruz

.

A+A-

Talabani, DSG’ye yönelik verdiği mesajında IŞİD tehlikesinin sürdüğüne dikkat çekerek “Demokratik Suriye Güçleri’nin Rojava’nın Haseke kentinde Geweran Hapishanesi’nden kaçan IŞİD’lileri yakalayarak gösterdikleri fedakarlığı ve kahramanlığı takdir ediyor, saygıyla karşılıyoruz” ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, resmi Facebook ve Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Haseke’de cezaevinde IŞİD saldırısından sonra kontrolü ele alan Demokratik Suriye Güçleri’ni kutladı.

IŞİD’in tekrar canlanma tehlikesinin sürdüğüne dikkat çeken Talabani, IŞİD saldırısının Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın da hazırlıksız olmaması gerektiğini gösterdiğini kaydetti.

Talabani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik Suriye Güçleri’nin Rojava’nın Haseke kentinde Geweran Hapishanesi’nden kaçan IŞİD’lileri yakalayarak gösterdikleri fedakârlığı ve kahramanlığı takdir ediyor, saygıyla karşılıyoruz.

IŞİD teröristleri karışıklık çıkararak bölgenin istikrarını bozmak ve örgütü bir daha diriltmeye çalıştılar.

Operasyonda şehit düşenlere başsağlığı diliyor, yaralananların kısa zamanda sağlıklarına kavuşması temennisinde bulunuyoruz.

Bu olay, IŞİD’in halen büyük bir tehdit olduğunu, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın da teyakkuzda olmaları gerektiğini gösterdi. Onların önünü almak hepimizin sorumluluğudur.”

DSG, kontrolü tamamen ele aldığını açıklamıştı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) İletişim Merkezi, DSG’nin Haseke'de hapishanenin kontrolünü tamamen ele aldığını duyurmuş, DSG Medya Sorumlusu Ferhat Şami konuya ilişkin açıklama yapmıştı.

Şami, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada operasyon sonucu hapishanede kontrolü tamamen ele aldıklarını, IŞİD’lilerin tamamının teslim olduğunu açıklamıştı.

Gizlenen IŞİD’liler tespit edildi

Bugün ise DSG Basın İrtibat Merkezi, IŞİD ayaklanmasından sonra dün kontrolün sağlandığı Haseke’deki Sinaa Cezaevi’nde, hücrelere gizlenmiş bir grup IŞİD’linin tespit edildiğini duyurdu.

70 ila 90 kişi arasında oldukları tahmin edilen söz konusu grubun arama-tarama faaliyeti sırasında fark edildiğini ifade eden DSG, teslim ol çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.