Kosret Resul: Referandum hayatım boyunca yaşadığım en anlamlı günlerden birisiydi

Kosret Resul: Referandum hayatım boyunca yaşadığım en anlamlı günlerden birisiydi

.

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Siyasi Çıkarları Koruma Yüksek Komite Üyesi Kosret Resûl Elî yaptığı açıklamada, referandumun hayatı boyunca yaşadığı en anlamlı günlerden birisi olduğunu belirtti. 

Sosyal medya hesabı Facebook üzerinden bir paylaşımda bulunan Kosret Resûl Elî şunları yazdı: “Kürdistan halkının bağımsızlık referandumunun yıldönümü bugün. Kürdistan halkı hiç bir fark gözetmeksizin Kürdistan’ın bağımsızlığı için referandum sandıklarına giderek taleplerine evet dediler.”

Referandumun Kürt halkının geleceğine yönelik bir adım olduğunu dile getiren Kosret Resûl Elî paylaşımının devamında şunlara dikkat çekti: “Referandum hayatım boyunca yaşadığım en güzel günlerden birisi oldu. Özellikle Kerkük ve Kürdistan İdaresi Dışında Kalan Kürdistani Bölgelerde referandumun gerçekleşmesi sorumluluğu bana verildi ve bundan onur duydum. Bu bölgelerde yaşayan halkımız teredütsüz bir şekilde sandıklara giderek cesurca kararlarını bütün dünyaya gösterdiler.”

Kosret Resûl Elî paylaşımının sonunda şunlara vurgu yaptı: “Bu onurlu ve değerli gün vesilesiyle halkımızı bir kez daha kutluyor, birlikte barış içerisinde yaşam, anayasal güvence ve demokratik haklarımızı koruma teminatını veriyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.