‘Köpekli işkence’ davası: İlçe emniyet, il emniyetteki polisi ‘bulamıyor’

‘Köpekli işkence’ davası: İlçe emniyet, il emniyetteki polisi ‘bulamıyor’

.

A+A-

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Menice-Şeyhmus Yılmaz çiftinin üzerine köpek saldırtarak yaralamak suçundan yargılanan ve davada hakkında yakalama kararı bulunan polis Serdar Gök'e ulaşamıyor. İkinci bir köpekli işkence davasında da yargılanan Gök ise Diyarbakır'da görevinin başında.

Bağlar ilçesinde bir operasyon sırasında evlerinin kapısı kırılan Menice ve Şeyhmus Yılmaz çiftinin üzerine köpek salarak yaralanmalarına dair görülen davada, sanık polis Serdar Gök’e ‘ulaşılamıyor’. Gök, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, görevinin başında. Davada, Gök hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

31 Mayıs 2020’de yaşanan olaya dair köpek belletmeni olan polis Serdar Gök “kamu görevini kötüye kullanarak kasten yaralama” suçundan yargılanıyor.

İLÇE EMNİYET, İL EMNİYET’TEKİ POLİS BULAMIYOR 

Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre; 23 Mayıs’ta görülen duruşmada çıkarılan arama kararının gereğinin yerine getirilmesi için Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirildi. Ancak Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü, hala Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevinin başında olan Gök’e ulaşamadığını mahkemeye bildirdi.

‘ZORLA GETİRME EMRİ’ ÇIKARILDI 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevinin başında olan Gök’ün yakalanması ve bir sonraki duruşmaya hazır edilmesi için Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, emniyete tekrar zorla getirilme emri çıkardı. Mahkeme, Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğüne Gök’ün adresinin bulunmaması durumunda gerekli araştırmayı yaparak sanığı adres tespitinin yapılması yönünden müzekkere yazılmasına karar verdi.

Köpekli saldırıya uğrayan Menice-Şeyhmus Yılmaz ile avukatları Selameddin Varol’un katılımıyla görülen duruşmada, mahkeme ayrıca olay yerindeki polislerin dinlenmesi yönünde karar aldı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde polis Atakan Arslan’ı öldüren Muhammed Emin Cura’nın yakalanması için başlatılan operasyon sırasında evlerinin kapısı kırılan Menice ve Şeyhmus Yılmaz çiftinin üzerlerine köpek saldırtıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mayıs 2020’de yaşanan olaya dair köpek belletmeni olan polis memuru Serdar Gök Hakkında, “kamu görevini kötüye kullanarak kasten yaralama” suçundan iddianame hazırladı.

Operasyon sırasında polisin kapıyı açması için ısrar ettiğini ve kendisinin de köpekleri tutmaları durumunda kapıyı açacağını söylediğini ifade eden Yılmaz, “Açar açmaz içeriye 2 tane köpek girdi. Ben odada ayakta beklerken köpeklerden biri patileriyle benim karnıma doğru saldırdı. Polislere, ‘Köpek beni ısırdı, çekin onu desem de’, ‘Lan o seni ısırmaz’ şeklinde dalga geçer tarzda sözler söylediler. Gülüştüler. Ben yere doğru çöktüm ve köpek beni tırmalamaya devam etti. Ardından köpek çocuklarıma doğru gidince köpeği tuttular” demişti.

BAŞKA BİR KÖPEKLİ SALDIRIDA DA GÜNDEME GELDİ

Polis Serdar Gök, daha sonra ikinci bir köpekli saldırıyla da gündeme geldi. Menice-Şeyhmus Yılmaz çiftine köpekli saldırıdan 26 gün sonra Gök, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin’e köpekle işkencede bulundu. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 26 Haziran 2020 tarihinde Diyarbakır’daki evine yapılan baskınla gözaltına alınan Çetin’in üzerine köpek salındı, Çetin çeşitli yerlerinden yaralandı.

Gök hakkında bu suçtan dolayı Diyarbakır 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde “basit yaralamadan” dolayı dava açıldı. Gök’ün bu davadan yargılanmasına devam ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.