Konya’daki taziyeye katılan Savcı Sayan’a tepki

Konya’daki taziyeye katılan Savcı Sayan’a tepki

.

A+A-

 Konya’da katledilen Dedeoğulları ailesinin taziye evine gelen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, taziye katılanların tepkisi ile karşılaştı. Ailenin yakınları Sayan’ın sözlerine “burası taziye evi, siyaset yeri değil” şeklinde karşı çıktı.

 Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Konya'da silahlı saldırı sonucunu hayatını kaybeden Kürt aile için kurulan taziye evini ziyaret etti.

Sayan, merkez Karatay ilçesindeki Saraçoğlu Mahallesi'nde bulunan taziye evinde, hayatını kaybeden ailenin yakınlarına başsağlığı diledi.

Burada konuşan Sayan, “Irkçı söylemlere kimse itibar etmesin. Bunlar Kürt ve Türk’ün rahatını bozmak için harekete geçmiş kendini bilmezlerdir. 7 kişinin ölümünü öne sürüp Kürtlere zulüm yapılıyor diyenler 40 yıldır Kürtleri öldürüyor. Kardeşlerimizin kanı yerde kalmasın diye hukuki anlamda ne gerekiyorsa hep birlikte bu olayın üstüne gideceğiz” dedi.

Savcı Sayan, olaya ait görüntülerin basına yansımasını failin erken yakalanması açısından dorğu bulmadığını belirterek, “Bırakın gizli kalsın bir hafta sabredin. Adam görüntüde kendini gördü mü kaçıyor ama daha önce görüntüde yokum diyor. Bilerek o görüntüleri yayınlıyorlar” diye konuştu.

Sayan’ın sözlerine tepki gösteren aile yakınlarından biri, “bu olayın üstü kapatılmasın” diye yanıt verdi.

Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, aile yakınlarından birinin, “herkes işini yapsın” diye rahatsızlık belirtirken bir diğerinin “buraya gelen herkes bizim için değerlidir” dediği duyuluyor.

Bir başka kişinin de Sayan’a, “burası taziye evi, siyaset yeri değil” diyerek tepki gösterdiği görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.