Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı: 1 kişi tutuklandı, 33 kişi serbest bırakıldı

Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı: 1 kişi tutuklandı, 33 kişi serbest bırakıldı

.

A+A-

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Çarıklıköy’de 20 yıldır ikamet eden Diyarbakırlı Dal ailesine 20 Temmuz’da ırkçı saldırı düzenlendi. En az 60 kişilik bir grubun saldırısında, aile fertlerinden 43 yaşındaki Hakim Dal öldürüldü. Karahüyük’de yaşayan saldırgan grubun daha önce de aileyi defalarca kez tehdit ettiği öğrenilmişti. Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 34 kişiden sadece Mehmet Ölmez tutuklandı.

34 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı!

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli, müşteki ve bilgi sahibi olmak üzere 34 kişi hakkında işlem yaptı. Tarafların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda 7 adet tüfek ile meralık alanda kaya altına saklanmış suç aleti tabanca ile birlikte 3 adet tabanca ele geçirildi. Emniyetteki ifadelerinin ardından 9 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden cinayet olayını gerçekleştiren Mehmet Ölmez çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol kararıyla, 5 şüpheli de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Konuya ilişkin Twitter’dan açıklama yapan Dal ailesini avukatı Abdurrahman Karabulut, “Bu mu adaletiniz, bu mu vicdanınız? 50-60 kişi taş, silah ve sopalar ile üç kişiye saldırıp müvekkilimi katlediyor 1 kişi tutuklandı diğer saldırganların hepsi serbest. Hani TCK 37. madde kapsamında fikir ve eylem birliği içerisinde, fiil üzerinde hakimiyet ilkesi?” dedi.

“Emniyet müdürü saldırganları tanıdığını ve ırkçılık yapmayacağını söyledi”

Olay yeri incelemesi sırasında emniyet müdürünün saldırganları koruduğunu söyleyen Konya Barosu’ndan Abdurrahman Karabulut, “Olay yeri incelemesine emniyet müdürü de geldi. Emniyet müdürü resmen saldırganların avukatlığını yapıp olayın ırkçı saldırılarla değil köy kavgası olduğunu söyledi. Ancak köy kavgası 2-3 kişinin arasında olur, 50 -60 kişi 3 kişiye saldırmaz. Emniyet müdürünün ‘ırkçı saikle saldırıyı ortaya çıkaracağız’ demesi gerekirken kalkıp ‘ben onlara kefilim, onlar ırkçı saldırı yapmaz’ şeklinde beyanlarda bulunuyor. Böyle bir durumla karşı karşıyayız” ifadesini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.