Konya Katliamı sanığı: Polisler ifade verirken yardımcı oldular

Konya Katliamı sanığı: Polisler ifade verirken yardımcı oldular

.

A+A-

Konya Katliamı’nı gerçekleştiren Mehmet Altun, ortaya çıkan ses kaydında, ifadesi alınırken polislerin kendisine yardım ettiğini belirtiyor. Eşi Zehra Altun ise tanımadığı birçok kişinin hesabına para yatırdığını söylüyor.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’un cezaevinde olduğu süreçte eşi Zehra Altun ve görüşüne gelen dayılarıyla yaptığı görüşmelere dair ses kayıtları ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Zemo Ağgöz’ün haberine göre ses kayıtlarında dikkat çekici konuşmalar yer alıyor. Zehra Altun da cezaevinde olduğu süreçte Mehmet Altun’u ilk olarak 16 Eylül 2021’de arıyor. Altun, ailesinin de tutuklandığını bu telefon görüşmesinden öğreniyor. Ancak, Zehra Altun, cezaevinde olma nedenlerini “Bizi güvenlik amaçlı aldılar” sözleriyle açıklıyor.

‘Müdürler çok ilgileniyorlar’

Müdür ile görüşme yaptığını söyleyen Zehra Altun, “Biz iyiyiz. Burada müdür görüşü yaptım. Herkes bizi biliyor tanıyor, sevdiler bizi. (Cezaevindeki görevlilerden bahsediyor) Müdürler falan o kadar çok ilgileniyorlar ki. En ufak bir şeyde hastaneye götürüyorlar. Sıfır beşik battaniye her şeyi sağlıyorlar. Ama dediler, güvenlik amaçlı birkaç ay tutarız diye. Çıkarız biz. Bize dediler ki öbür tarafın herhangi bir baskın yapacağından korktuğumuz için diyorlar” ifadelerine yer veriyor.

‘Bilmediğim insanlar para atıyor’

Komutanlarla arkadaş olduğu bilgisini paylaşan Zehra Altun, “Ben burada komutanlarla arkadaş oldum. Götürüp getiriyorlar. O kadar çok destek geliyor ki. Şu an hesabımda 5-6 bin lira para var. Hiç bilmediğim insanlar para atıyor. Çevreden annemgile babamgile çocuklara yardım eden o kadar çok insan olmuş ki” diyor.

Zehra Altun, 6 ekim 2021 tarihinde yaptığı görüşmede söylenecek çok şey olduğunu ancak telefonda dile getiremediğini söylüyor.

‘Kendim teslim oldum’

Altun’u cezaevinde 20 Eylül 2021 tarihinde iki dayısı ziyaret ediyor. Bu görüşmede Altun cezaevinde kendine çok iyi baktıklarını söylüyor.

Altun: Zaten polisler de yalan söylediler. Yakalandı diye. Ben kendim teslim oldum halbuki.

Dayı: Onlar pirim alacak diye

Altun: ‘Bize de silah çekti’ demişler.

Dayı: Yok ya onu mahsustan…

Altun: Yok savcı ifadede, öyle bildirmişler.

Dayı 2: Valinin koruması bana şey dedi, cinayet büro amiri yengenden benden helallik istedi. Ben de helal olsun dedim. Birinci tutuklanacakların içinde sen vardın seni tutuklattırmadım dedim. Çocuklarının üzerine de yemin etti. Sana itimat ettik güvendik. Sen burada rahat yat hiçbir sıkıntı yok.

Polisler ifade verirken yardımcı olmuş

Konuşmanın devamında dayısı nasıl ifade vermesi gerektiğine dair fikir veriyor.

Altun: Biliyorlar dayı onlar da biliyorlar. Onlar, sizin aileyi de iyi araştırdık onları da araştırdık, onların ne olduğunu çok iyi biliyoruz dedi. Polisler ifade verirken yardımcı oldular sağ olsunlar.

Dayı: Oldular ha

Altun: Evet evet, hatta çoğu hak bile veriyordu yani.

‘Sana çok destek olan var’

22 Kasım 2021’de Zehra Altun tahliye edildikten sonra Mehmet Altun’u bu kez cezaevinde ziyaret ediyor. “Sana çok destek olan var. Avukatlığını üstlenecek olan insanlar var” diyen Zehra Altun, konuşmasına şu sözlerle devam ediyor: “Çok yardım edenler oldu. Hiç beklemediğimiz insanlardan yardımlar geldi Avrupa’dan, köyümden. Arkamızda çok insan var destek olan, o evi alacağım. Şuan hesabımda 100 bin tl para oldu. Mahkum aylığı da varmış onun için de gideceğim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.