Koçer Bîrkar: Dünya film izler gibi olanlara seyirci kalıyor

Koçer Bîrkar: Dünya film izler gibi olanlara seyirci kalıyor

Fields Madalyasına layık görülen, ünlü matematikçi ve bilim insanı Prof. Koçer Bîrkar; Türkiye’nin Rojava’ya yönelik saldırılarına ilişkin bir mesaj yayımladı. Kürt bilim insanı dünyanın film izler gibi Rojava’daki olayları izlediğini söyledi.

A+A-

 

Haber Merkezi- Doğu Kürdistanlı ünlü bilim insanı Prof. Koçer Bîrkar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonlara tepki gösterdi.

Bîrkar “Kürtlerin evleri ve yerlerine ateş yağıyor, vatanları yağmalanıyor, çocukları öldürülüyor ama sanki dünya bir film izler gibi bu olanlara sesiz kalıyor! Gerçekten çok ilginç bir dünya!” şeklinde tepki gösterdi.

Kürt Prof.Koçer Bîrkar açıklamasının devamında dünyanın halinin her daim böyle olduğunu ve böyle kalacağını, her zaman zavallı insanların kanının döküldüğünü sözlerine ekledi.

Doğu Kürdistanlı bilim insanı Bîrkar Koçer, Kürtlere de sitem ederek “Hepsinden kötüsü  “Kürtler şimdi çok öfkeli ve sıcakkanlı. Ama bir kaç ay sonra her şeyi unutacak, büyük bir keyifle Türkiye’yi ziyaret edecekler” dedi.

İngiliz Cambridge Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Kürt bilim insanı Koçer Bîrkar, 3 Mart 2018 tarihinde Uluslararası Matematikçiler Birliği’nin matematiğin Nobel’i olarak bilinen Fields Madalyası’na layık görülmüştü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.