Koca: Haziran'da 20 yaş üstü herkes aşılanacak

Koca: Haziran'da 20 yaş üstü herkes aşılanacak

.

A+A-

 Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkede Haziran ayında 20 yaş üstü herkesin aşılanmış olacağını söyledi. Bakan Koca, BioNTech firması ile yapılan anlaşma üzerine gelecek olan aşıların bundan önce uygulanan yöntem dışında bir yöntemle uygulanacağını anlattı ve ikinci dozu beklemeden aşıların tamamının ilk doz halinde uygulanacağını söyledi.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan'a konuşan Bakan Koca, Türkiye'nin Alman BioNTech'ten almış olduğu 120 milyon doz aşıyla birlikte aşılanmanın hızının artacağını söyledi.

Haziran'da 20 yaş üstü herkesin aşılanacağını belirten Bakan Koca, aşıların artık ikinci doz için yedeklenmeyeceğini kaydetti. Koca, "BioNTech'in birinci dozu, yüzde 78 oranında bir koruma sağlıyor. O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Böylece yaza daha güvenli girmiş olacağız. Aşı problemimiz kalmadı. Bu iş bitmiştir" diye konuştu.

İkinci dozun ikinci parti aşılarla geleceğini söyleyen Koca, "Yani birinci dozu yaptırmış olanlar, Temmuz ayında ikinci dozu yaptırmış olacaklar. Haziran'da 20 yaş üstü herkes aşılanacak" dedi.

120 milyon doz aşı gelecek

BioNTech aşısının geliştiricisi Prof. Dr. Uğur Şahin'in de videokonferans yöntemiyle katıldığı Bilim Kurulu Toplantısı sonrası konuşan Bakan Koca, "120 milyon doz aşının şu ana kadar 6,1 milyonu bize teslim edildi. Haziran ayında 30 milyon olmak üzere Temmuz, Ağustos ve Eylül sonuna kadar yani 4 ayda toplam 120 milyon aşı Türkiye'ye gelecek" demişti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.