Kobani’den Şengal için “demokratik özerklik” önerisi

Kobani’den Şengal için “demokratik özerklik” önerisi

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani Şengal Katliamı’nın 6’ncı yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Kobani mesajında Şengal için “demokratik özerklik” önerisinde bulundu.

A+A-

Suriye Demokratik Güçleri (SDG)Genel Komutanı Mazlum Kobani Şengal Katliamı’nın 6’ncı yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajında Kobani “Katliamda yaşamını yitiren ve ruhlarını Şengal’in korunması için feda eden binlerce şehidi saygıyla anıyor, adaletin gerçekleşmesi için desteğimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kobani kayıplar için arama çalışmalarının devam ettiğini, buna benzer bir katliamın bir daha yaşanmaması için Şengal için demokratik özerklik teklifinde bulundu.

3 Ağustos 2014’te terör örgütü DAİŞ Şengal üzerine yaptığı saldırılarda binlerce sivil Yezidi Kürdü katletti, binlerce Yezidi kadın ve çocukları esir aldı.

Saldırılar sonucunda on binlerce Yezidi Kürdü vatanını terk etmiş ve hala da kendi topraklarına dönmüş değil.

DAİŞ saldırılarından önce Yezidilerin nüfusu 550 bin idi. Saldırılar sonucunda 400 binden fazla Yezidinin Kürdistan Bölgesine ve başka ülkelere göç ettiği biliniyor. Terör örgütü DAİŞ’in Irak’ta yenilgiye uğramasından sonra da hala Yezidilerin büyük çoğunluğu topraklarına geri dönmüş değil.

Yezidi Kürtlerinin %65’inin Şengal’e dönmediği tahmin ediliyor. Yezidilerin büyük bir bölümü de Duhok kamplarında yaşamlarını sürdürmekte.

Kürdistan Parlamentosu, geçen yıl 3 Ağustos tarihini “Ezdi Soykırımı Günü” olarak ilan etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.