Kobani'den Lavrov'a yanıt: Uluslararası barış ve güvenliği koruduk

Kobani'den Lavrov'a yanıt: Uluslararası barış ve güvenliği koruduk

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, “DSG para karşılığında IŞİD mensuplarını serbest bırakıyor” şeklindeki iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Suriye’deki aşırıcı güçler karşısında başarı elde ettiğini belirtti.

Rojava’da bulunan IŞİD gözaltı merkezlerinde DSG’nin para karşılığında IŞİD mensuplarını serbest bıraktığını iddia eden Lavrov, konuyu doğrulamaya çalıştıklarını söyledi.

Basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Lavrov, Fırat’ın Doğusunda 10 bin IŞİD tutuklusunun bulunduğunu ifade ederek, çoğunu ise DSG’nin kontrolünde bulunan merkezlerde tutulduğunu söyledi.

Teröre karşı mücadelede başarı elde ettiklerini vurgulayan Lavrov şunları söyledi:

“IŞİD ve Nusra’dan geri kalanlar İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi ile Fırat’ın doğusunda tutuluyor. Sayıları yaklaşık 10 bin olan IŞİD milisi orada tutuluyor ve çoğu DSG’nin kontrolündeki kamplarda tutuluyor. DSG’nin çoğu Kürt zaten. Elimizde bazı tehlikeli istihbarat bilgileri var, şuan doğrulama aşamasındayız. Bilgiler şöyle; Demokratik Suriye Güçleri belirli bir meblağ para karşılığında tutuklu bulunan milisleri serbest bırakıyormuş. Serbest kalan milisler de Suriye’nin farklı bölgelerine dağıtılıyor.”

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı General Mazlum Abdi, Lavrov’un iddialarına yanıt vererek, Türkiye’nin Rojava’da bulunan IŞİD gözaltı merkezlerine yönelik tehditlerine rağmen uluslararası barışı ve güvenliği korumayı başardıklarını söyledi.

Abdi açıklamasının devamında, "Sayın Lavrov'un bahsettiği raporlar detaylı değildir. Güçlerimiz ile Amerika ve Rusya da dâhil olmak üzere uluslararası aktörler arasında IŞİD'in tutuklularının akıbeti konusunda günlük koordinasyon var. Bu konuda Türkiye'nin gözaltı merkezlerinin güvenliği ve güvenliğine yönelttiği tehditlere rağmen, uluslararası barış ve güvenliği koruyacak şekilde yönetmeyi başardık" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.