Kobanê Davası'nın ikinci duruşması başlıyor

Kobanê Davası'nın ikinci duruşması başlıyor

.

A+A-

 Kobanê Davası’nın ikinci duruşması, avukatların hakimin reddine ilişkin taleplerini "itiraz yolu açık olmak üzere" diyerek reddeden 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 7 günlük itiraz süresi dolmadan bugün başlıyor. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 2’nci duruşması bugün başlıyor. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı davanın duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülecek. Duruşmayı Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delagasyonu’ndan uzmanların yanı sıra AB üyesi ülkelerin diplomatik temsilciliklerinden kişiler de takip edecek.
 
YÜZLERCE AVUKAT KATILACAK
 
Duruşma öncesi yoğun bir hazırlık içinde olan avukatlar da geniş katılım sağlayacak. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden Ankara’ya gelen 200’e yakın avukat, duruşma öncesi son toplantılarını dün akşam yaptı. Toplantıda savunma stratejilerini belirleyen avukatlar, planlamalarını tamamladı. Duruşmaya aralarında Urfa, Diyarbakır, Van, Mardin, Muş ve İzmir’in de bulunduğu çok sayıda barodan temsilciler ve başkanlar katılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.