Kobanê davasının eski hakimi 'suç örgütü üyeliği'nden gözaltına alındı

Kobanê davasının eski hakimi 'suç örgütü üyeliği'nden gözaltına alındı

.

A+A-

Eski HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da tutuklu yargılandıkları Kobanê davasının görevden alınan eski mahkeme başkanı B.Ç., 'Atadedeler' isimli suç örgütü operasyonunda gözaltına alındı.

Kendilerini "Derin devletin ticari istihbarat ayağı" olarak adlandıran 'Atadedeler' suç örgütüne operasyon düzenlendi. 

Hedeflerindeki kişilere “Yurtiçinde ve yurtdışında iş bulma, yurtdışına gönderme, yatırım yapacak alanlar, devletle ilgili işleri yürütme” gibi vaatlerde bulunarak nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen gruba yönelik soruşturmada çarpıcı bir isim de gözaltına alındı. 

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre, eski HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da tutuklu olarak yargılandığı Kobanê davasının görevden alınan eski mahkeme başkanı B.Ç. bugün saat 11:50'de Ankara'da gözaltına alındı.

Uludağ'ın aktardığına göre Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan gözaltı ve arama kararı uyarınca, B.Ç.'nin evindeki telefonlara el konuldu. Bir Cumhuriyet savcısının da eşlik ettiği baskında gözaltına alınan B.Ç., geçen yaz Kobanê Davası’ndaki görevinden alınmış daha sonra da hakimlikten istifa etmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.