Koalisyon’dan DSG’ye 50 tır lojistik malzeme sevkiyatı!

Koalisyon’dan DSG’ye 50 tır lojistik malzeme sevkiyatı!

.

A+A-

ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon’un Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolündeki Kamışlo kentine lojistik malzeme yardımında bulunduğu kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, Uluslararası Koalisyon'a ait konvoy Rojava’nın kuzey doğusundan DSG’nin kontrolündeki Kamışlı kentine girdi. Yerel kaynaklarda yer alan habere göre, Kürdistan Bölgesi ile Rojava arasındaki Tanf Sınır Kapısı üzerinden Kamışlıya ulaşan konvoyda lojistik malzeme yüklü 50 tırın bulunduğu belirtildi.

Bu gelişmenin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin ardından yaşanması dikkat çekti.

Uluslararası koalisyondan bir yetkili Tenef Üssü’nü ziyaret etti

Öte yandan Şarkul Avsat’ta yer alan bir habere göre, Muhalif 'Devrim Komandoları' grubu, IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon gücü bünyesindeki Ortak Operasyon Gücü Komutan Yardımcısı İngiliz Tuğgeneral Richard Bell ile 'Devrim Komandoları liderlerinin Tenef Üssü’nde bir araya geldiğini bildirdi.

Devrim Komandoları yaptığı açıklamada, “Görüşmede, Bölgedeki son gelişmeleri ve IŞİD karşıtı operasyonların düzenlenmesine yardımcı olma taahhüdümüzü ele aldık” ifadesini kullandı.

ABD’li yetkililer, Suriye-Irak-Ürdün sınır hattında yer alan Tenef Üssü’ne geçtiğimiz günlerde bomba yüklü drone (SİHA) ile yapılan saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu. ABD Başkanı Biden son Avrupa turu sırasında saldırıyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta Washington’un saldırıya misilleme yapacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.