Koalisyon Sözcüsü’nden kritik Rojava ve DSG açıklaması

Koalisyon Sözcüsü’nden kritik Rojava ve DSG açıklaması

.

A+A-

 IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Rojava’daki misyonlarının değişmediğini, DSG ile birlikte IŞİD’I yenmek için çalıştıklarını söyledi. Marotto ayrıca üs sayısının da artmadığını aktardı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) öncülüğündeki IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, sosyal medya hesabı üzerinden İngilizce ve Arapça yaptığı açıklamada, “IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun Kuzeydoğu Suriye'deki misyonu değişmedi. Koalisyon güçleri, partneri DSG ile birlikte IŞİD’i yenmek için çalışıyor” dedi.

Albay Marotto, paylaşımının devamında, “Koalisyon düzenli olarak güvenlik devriyeleri yapıyor; konvoyları ESSA'ya (Doğu Suriye Güvenlik Alanı) yeniden intikal ettiriyor, üsleri geliştiriyor ve koruyor. Birlik sayıları ve üsleri şu ana kadar artmadı" ifadelerini kullandı.

 

ABD’nin Derik’te yeni bri üs kurduğu iddia edilmişti

Albay Wayne Marotto’nun bu açıklamaları bir süre önce Koalisyonun Rojava’nın Derik kentinde yeni bir üs kurduğuna yönelik haberlerin ardından geldi.

Suudi Arabistan’a ait Şarkul Avsat gazetesi, Derik’in Eyndiver köyü yakınlarında, Kürdistan Bölgesi, Rojava ve Türkiye sınır üçgenindeki stratejik öneme sahip coğrafi konumda ABD askerlerinin üs benzeri bir askeri merkez kurulduğunu ve ağır vasıtalarla zırhlı araçların bu merkeze giriş yaptıklarını yazmıştı.

Şarku’l Avsat’ın Independent Arabia’dan aktardığı haberde, gözlemciler, Washington’ın Rojava’daki askeri genişlemesinin, Pentagon'un ABD’li petrol şirketi Delta Crescent Energy ile petrol üretimi için 30 Temmuz 2020'de ABD Senatosunun onayıyla anlaşma imzalayan DSG’nin kontrolü altındaki bölgede bulunan petrol sahalarını artık korumayacağına yönelik açıklamalarıyla çeliştiğine vurgu yapmıştı.

DSG kaynakları ise yeni bir üs kurulduğu yönündeki açıklamaları reddederek, sadece eski üslerin tadilattan geçirildiğini belirtmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.