Kızıltepe’de Kayyum’un yol yapım çalışması vatandaşı bezdirdi!

Kızıltepe’de Kayyum’un yol yapım çalışması vatandaşı bezdirdi!

.

A+A-

MARDİN-Mardin’in Kızıltepe İlçesinde, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıldan bu yana yapımı süren yol çalışması esnaf ve vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Sürekli toz ve gürültüye maruz kalan vatandaşlar, duruma tepki göstererek, artık bezdiklerini ifade ederek isyan ettiler.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi, Kubık Caddesi’nde 2 yıl önce Kayyum yönetimi tarafından yol yapım çalışması başlatıldı. Fakat yolun altyapı çalışması tamamlanmadan yola defalarca asfalt serildi. Serilen asfalt Elektrik Dağıtım Şirketi, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Telekom ve Doğal Gaz şirketleri tarafından defalarca kazıldı. Bu durumun en büyük mağdurları yine esnaf ve çevre sakinleri.

Son olarak 2 gün önce asfalt serilen 2 kilometrelik Kubık Caddesi, Doğal Gaz şirketi tarafından tekrardan kazılmaya başlandı. Tekrardan kazılan caddeyi gören vatandaşlar ise duruma tepki göstererek, yol yapım çalışmasının kendileri için eziyete dönüştüğünü ifade ettiler.

Yola sürekli asfalt döküp tekrardan kazdıklarını dile getiren vatandaşlar “Yapılan masrafların faturasını bize kesiyorlar, hem cebimize hem sağlığımıza zarar…  2 Yıl oldu toz-duman içinde yaşıyoruz. Tozdan dolayı pencerelerimizi açık tutamıyoruz. Tam bitti derken tekrardan yolun kazıldığına şahit oluyoruz” dediler.

İsmini vermek istemeyen ve duruma tepki gösteren bir vatandaş ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi “ Kayyum yönetimi bize çile çektiriyor adeta. Bu cadde de herkes bezmiş durumda. 2 yıldan bu yana toz duman soluyoruz. Yol çalışması tam bitti derken, artık asfalt döktüler diye sevinirken, döktükleri asfaltı tekrardan söküp bir şeyler döşemeye başlıyorlar. Kime sorsanız şunu bilir: Bir yol çalışmasına başlatılmadan o yolun altyapısı hazırlanır. İlgili şirketlere haber verilir, kim ne çalışma yapmak istiyorsa gelip çalışmasını yapar. Fakat bu durumdan da belli oluyor ki, bu işlem yapılmamış. Belediye asfalt döküyor, şirketler asfaltı söküp çalışma yapıyor. Alan razı, veren razı… Olan vatandaşa ve esnafa oluyor. Bizi dinleyen, önemseyen yok. Kayyum yönetiminden çekindikleri için de kimse ses çıkaramıyor. Bu yanlıştır! diyemiyor. Bu masraflar bu insanların cebinden çıkıyor. Bunun adı hizmet değil eziyet”

Görüşüne başvurduğumuz, ismini vermek istemeyen cadde esnafları ise, yol çalışmasının yap-boz çalışmasına döndüğünü dile getirerek, 2 yıldan beri caddenin defalarca yapılıp kazıldığını, dükkanlarının önünde sürekli iş makineleri ve inşaat halinin sürdüğünü, iş yapamaz durumda olduklarını, eşyalarının toz duman içinde olduğunu dile getirerek yetkililerin bu duruma bir çare bulmalarını istediler.

Enver Yılmaz/Rûpela Nû

2-100.jpg3-086.jpg4-081.jpg34de1e52-bde2-40b6-9e95-5f57d5569d7b.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.