Kimsesiz Ezidi Kürt çocukları için barınma merkezi açıldı

Kimsesiz Ezidi Kürt çocukları için barınma merkezi açıldı

Duhok’taki Şariya Kampı’nda kimsesiz Ezidi Kürt çocukları için barınma merkezi açıldı.

A+A-

Haber Merkezi- Duhok’ta aileleri IŞİD tarafından öldürülen kimsesiz ve yetim Ezidi çocuklar için Ezidi bir hayırseverin desteğiyle barınma merkezi açıldı.

Toplantı Evi (Mala Civînê) adıyla kurulan merkez dün düzenlenen törenle resmi olarak açıldı.

30 yetim ve öksüz Ezidi çocuğun kaldığı eğitim merkezinde ayrıca aileleriyle birlikte kalan 110 çocukta farklı zamanlarda Toplantı Evi’ne gelerek verilen eğitimlerden yararlanıyor.

Rûdaw’a konuşan kimsesiz Ezidi çocuk Sidar Xelef, “Toplantı Evi çok güzel. Bize oyunları gösteriyorlar ve sanatı öğretiyorlar. Buraya geldikten sonra çok mutluyuz” dedi.

IŞİD’in 2014 yılının Ağustos ayında Şengal’e saldırması ile 2 bin 764 çocuk yetim ve öksüz kaldı. Çocukların çoğu yakınları tarafından büyütülüyor. Bazı çocukların barınması ve desteklenmesi için bu tür barınma merkezleri açılıyor.

Xoxê Xelîl ise, “Çok güzel bir yer. Bize yoga ve spor yapmayı öğretiyorlar. İngilizce alfabeyi de öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı Evindeki çocuklar uzman eğitimcilerin gözetiminde eğitiliyor.

Öğretmen Selwa Seido, “İlk başta anne ve babaları olmadan diyalog kurmak çok zor oldu. Çok şiddet görmüşlerdi. Bu kadar başarılı olacağımıza inanmıyorduk” diye konuştu.

Öğretmen Şemal Selim de, “Buraya gelen çocukların psikolojisi çok kötü. Toplantı Evi’nde psikologlarımız var ve çocukları yakından takip ediyorlar” dedi.

Duhok’ta IŞİD’in saldırıları sonucu aileleri öldürülen kimsesiz Ezidi çocuklar için hizmet veren toplam dört merkez bulunuyor.

Toplantı Evi Sorumlusu Kawe İdo, projeyi devam ettirmek istediklerini ve bir süre belirlemediklerini söyledi.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.