Kim bu 'Halk Özel Harekat'

Kim bu 'Halk Özel Harekat'

15 Temmuz darbe girişimi sonrası AKP’li gruplar tarafından oluşturulduğu iddia edilen silahlı grup ‘Halk Özel Harekatı’, Ankara’da bir binaya tabela asarak ‘resmiyet’ kazandı. Geniş bir kesimin şüpheyle baktığı HÖH'e dair CHP soru önergesi verdi.

A+A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’li bazı grupların silahlanarak ‘Halk Özel Harekatı’ isimli bir oluşum ortaya çıkardığı gündeme gelmiş, ‘HÖH-Halk Özel Harekat’ yazan bir araç İstanbul sokaklarında dolaşmaya başlamıştı.

Özellikle herhangi bir muhalif harekette 'darbecilerle, teröristlerle mücadele' adı altında cinayet ve benzeri teşebbüslerde cezasızlık ön gören son KHK'yla yeniden gündeme gelen silahlı, cihadist AKPli paramiliter odaklardan belki de en belirgini HÖH. 

İleri Haber’den Tuğba Özer’in haberine göre Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde kaydı bulunan ve ‘resmi’ bir dernek olarak görülen ‘Halk Özel Harekatı’, Ankara’nın Kızılay semtinde bir binada şube açtı. Derneğin merkezi Trabzon olarak gösteriliyor.

Derneğin kurucusu ve başkanı olarak gösterilen Fatih Kaya, ‘Türkmen Dağındaki Kayı (IYI) Tim Komutanı’ olarak nitelendiriliyor.

Kaya’nın internet üzerinden yaptığı bir röportajda, 15 Temmuz’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sokağa çıkın’ çağrısını ‘cihad’ olarak değerlendirdiği görülüyor.

1512966667fatihkaya-erdoğan.jpg(Derneğin Başkanı Fatih Kaya Eroğan'la birlikte)

HÖH'ün Facebook hesabındaki paylaşımlarında, derneğin yurt içi ve yurt dışında 22 il ve pekçok ilçede şubesinin olduğu duyuruldu.

kaya-iyi-hoh.jpg

 

Derneğin kurucusu ve başkanı Fatih Kaya ise trabzonhabercisi.com adlı haber sitesinde Türkmen Dağı'ndaki Kayı (IYI) Tim Komutanı ve HÖH'ün Kurucusu şeklinde nitelendiriliyor. Sözkonusu haber sitesine röportaj veren Kaya; 15 Temmuz demokrasi nöbetine katıldığını dile getirerek Erdoğan'ın çağrısını şöyle nitelendiriyor: Bunun bir cihad olduğunu insanların bilmesi gerekiyor. Baş komutan Recep Tayyip Erdoğan bizlere meydanlarımızı terk etmememizi söyledi. İster 1 hafta ister 1 sene ister hiç fark etmez normal yaşantımıza da devam ederek buradaki tüm arkadaşlarımızla birlikte nöbetimize devam ediyoruz. Allah ömür verdiği sürece de devam edeceğiz. Keşke herkes bunun bilincine varabilse. Cihad kolay kolay ilan edilmez."

Devletimizin başı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere cihad ilan etti. Bizler bunun farkındayız Rabbime şükürler olsun. Şunu da o gafiller, o hainler şunu iyi bellesin; bize sadece sokaklara inin denildi, bizlere sokaklara inin de sokakları onlardan temizleyin denmeseydi biz şu an sizinle Afrika'da röportaj yapıyor olurduk. Bunun bilincine varmaları lazım. Bizler Elhamdülillah Osmanlı'nın torunlarıyız.”

 

HÖH yazılı araçlar İstanbul trafiğinde!

Ankara Kızılay'da tabelası asılı derneğin özel araçları mevcut. 15 Temmuz girişiminden sonra üzerinde HÖH Halk Özel Harekat yazan araçlar İstanbul'da görülmeye başlamıştı. 

halk-oz-har.jpeg1512966631höh-araç.jpg

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan söz konusu derneği meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

‘Cihatçı olduğunu ifade eden bir şahsın ülkede dernek kurması nasıl mümkün olmuştur?’ diyen Bakan, derneğin kapsamı ve mahiyetiyle ilgili yanıtlanmak üzere birtakım sorular yönelterek konu hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.