Kılıçdaroğlu'na saldırı: Köylüler, 'saldırganlar bu köyden değil' dedi

Kılıçdaroğlu'na saldırı: Köylüler, 'saldırganlar bu köyden değil' dedi

Hakkari’de yaşanan çatışmada yaşamını yitiren askerlerden Yener Kırıkçı’nın cenazesinde bir grup CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’n

A+A-

Hakkari’de yaşanan çatışmada, yaşamını yitiren Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı.

Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törende bir grubun saldırısına uğradı. Önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

NTV’den Serkan Kaya’nın bildirdiğine göre, hem cenaze töreni sırasında, hem de cenaze sonrasında büyük olaylar çıktı ve Kılıçdaroğlu fiili saldırıya uğradı. Polis ekipleri tarafından bir eve alınan Kılıçdaroğlu dışarı çıkarılamıyor. Evin çevresinde önlemler alınmasına rağmen evin etrafında toplanan kalabalığın evi taşladığı bildirildi.

CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Evin dışında toplanan grup, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer‘in grubun dağılmasına yönelik yaptığı konuşmalara da tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız hala saldırı altında ancak durumu iyidir. Bu saldırıdan başta içişleri Bakanı Soylu olmak üzere Genel Başkanımızı hedef gösterenler sorumludur” dedi.

AKP’den ilk açıklama

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük. Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız.”

VALİLİK, LİNÇ GİRİŞİMİNİ ‘PROTESTO EYLEMİ’ OLARAK NİTELEDİ

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada, sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldığını söylerken, Kılıçdaroğlu’na yönelik linç saldırısına ‘protesto eylemi’ demesi dikkat çekti.

T.C. Ankara Valiliği@AnkaraValiligi

Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

1.401

14:44 - 21 Nis 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

3.486 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Kılıçdaroğlu, saldırının ardından “Buraya taşıyanların kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunun hesabını soracağım. Şehitler bizim şehidimizdir. Bu şehitlere sahip çıkmak her vatanseverin görevidir. Kimse bizim şehit cenazelerine gitmemizi engelleyemeyecektir. Militanları toplayıp buraya taşımak her şeyden önce şehitlere ve ailelerine saygısızlıktır. Bizim onlara boyun eğeceğimizi sanıyorlar. Kim olurlarsa olsunlar, onlar ülkelerini sevmiyor, biz seviyoruz ülkemizi” dedi.

HULUSİ AKAR’IN KONUŞMASI: DEĞERLİ ARKADAŞLARIM

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, linç girişimi sırasında Kemal KIlıçdaroğlu’nun bulunduğu eve gidip, linç için toplanan kalabalığa seslenmişti.

Akar’ın linç için toplanan gruba yönelik; “Değerli arkadaşlarım, tepkinizi verdiniz” demesi dikkat çekti.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, linç girişimini şöyle anlattı:

“Güvenlik kılıklı insan çoktu. Hiçbiri bizi korumaya yönelik adım atmadı. Emniyet Genel Müdürü vardı. Ankara İl Emniyet Müdürü de vardı. Polis kıyafeti, jandarma kıyafeti olan çok insan vardı. Ancak bizi korumak üzere bir girişimleri olmadı. Cenaze namazında dahi bizi taciz ettiler. Genel Başkanımıza vurmaya çalıştılar. ‘Bay Kemal’ buraya niye geldin şeklinde bağırıyorlardı. Bu işi yapanlar bu köyden, Çubuktan değil. Tamamen organize. Bunlar namaz kılmaya da gelmemişler. Şehidin cenaze namazında arkadan vurmaya çalıştılar. Biz kendi korumalarımız, Bülent Kuşoğlu, Mansur Yavaş, Levent Gök, Murat Emir, genel başkanı korumaya çalıştık. Genel başkan araca bineceği sırada aracı tahrip ettiler. Plakaya kader her şeyi biliyorlarmış. Burada derhal İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Milli Savunma Bakanı oradaydı. Kendi şehidinin cenazesinde bu saldırgan tutuma göz yumdular. Vali İstanbul’daymış. Şehit cenazesi varken İstanbul’da ne işi var anlamadık. Saldırı tamamen organize bir linç girişimi. Kimsenin bu ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Kendi tedbirini alamayan bir jandarma ve emniyet var. Sokakta masum eylemlere gaz sıkanlar nerede?”

Habertürk’te konuşan köylüler ise, linç girişimini yapanların bu köyden olmadıklarını, provokasyon yaptıklarını söyledi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.