Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Para paradır' sözlerini eleştirdi: 'Tefecilere el açtın, parası olanların önünde diz çöktün'

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Para paradır' sözlerini eleştirdi: 'Tefecilere el açtın, parası olanların önünde diz çöktün'

.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında dün açıklanan koronavirüs önlemlerine ilişkin konuştu.

Türkiye'de gerçek koronavirüs verilerinin açıklanmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gerçek rakamlar, resmi rakamların çok üstünde. Devlet, yalan söyler mi? Türkiye'nin verdiği koronavirüs rakamlarına kimse güvenmiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, dün açıklanan tedbirlere ilişkin şunları söyledi:

Quote Message: Sayın Erdoğan'ı dikkatle dinledik. Salgınla, sağlıkla ilgili önlemler açıklandı. Ekonomik önlemlerle ilgili tek satır yok. Dükkanı kapatıyorsun, sinemayı kapatıyorsun, her şeyi kapatıyorsun, peki bu insanlar nasıl geçinecek? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı."

Sayın Erdoğan'ı dikkatle dinledik. Salgınla, sağlıkla ilgili önlemler açıklandı. Ekonomik önlemlerle ilgili tek satır yok. Dükkanı kapatıyorsun, sinemayı kapatıyorsun, her şeyi kapatıyorsun, peki bu insanlar nasıl geçinecek? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı."

"Dükkanları kapatıyorlarsa devlet gelir sağlamak zorundadır" diyen Kılıçdaroğlu, esnafa hitap ederek, "Devlet en çok parayı tefecilere veriyor" dedi.

Varlık Fonu eleştirisi

Türkiye Varlık Fonu'nun sayıştay denetiminde olmamasını eleştiren CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Bunun başkanı neden sensin? Erdoğan bugün istese Ziraat Bankası'nı Katar'daki birine 1 dolara satabilir. Neden? İhale kanununa da tabi değil" dedi.

'Fettah Tamince'nin o masada ne işi var?'

Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Katarlılara kıyak geçiyorsun, Fettah Tamince'nin o masada ne işi var? Fettah Tamince, 17-25 olaylarından sonra Pensilvanya'ya giden kişi. Bank Asya'ya ailesiyle para yatıran kişi. O masada ne işi var? Harp okulu öğrencileri içeride, Bank Asya'nın önünden geçenler içeride. Para yatıranlar AKP'nin protokol masasında. Savunmasını da Erdoğan'ın avukatları yapıyor" dedi.

Quote Message: Yoksa Fettah Tamince yurtdışından kara para getiren birisi mi? O yüzden mi dokunmuyorsunuz? Para için bunlar yapılır mı? Erdoğan bunlara cevap veremez."

Yoksa Fettah Tamince yurtdışından kara para getiren birisi mi? O yüzden mi dokunmuyorsunuz? Para için bunlar yapılır mı? Erdoğan bunlara cevap veremez."

Erdoğan'ın "Paranın rengi, dini yoktur, para paradır" sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Tam bir sömürgeci kafası. Londra'daki tefecilere el avuç açıyorsun. Parası olanların önünde diz çöktün" dedi.

Quote Message: Osmanlı neden battı biliyor musun Sayın Erdoğan? Para, paradır deyip borç alanlar yüzünden battı. Sonra o borçlar ödenmedi, Düyûn-ı Umumiye’yi kurdular. Erdoğan tarih bilmez, Allah’ın cahiline neyi anlatacaksınız Allah aşkına?"

Osmanlı neden battı biliyor musun Sayın Erdoğan? Para, paradır deyip borç alanlar yüzünden battı. Sonra o borçlar ödenmedi, Düyûn-ı Umumiye’yi kurdular. Erdoğan tarih bilmez, Allah’ın cahiline neyi anlatacaksınız Allah aşkına?"

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.