Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da: “Diyarbakır’ı çok ihmal ettik, af dilemeye geldik

Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da: “Diyarbakır’ı çok ihmal ettik, af dilemeye geldik

.

A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyareti kapsamında Diyarbakır Anneleri ile görüştü, aralarında Tahir Elçi'nin Türkan Elçi ve tutuklu DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın eşi Zeynep Mızraklı'nın da bulunduğu 11 kadın ile kahvaltıda bir araya geldi, esnaf gezisi yaptı, Dengbej Evini de ziyaret edip, Kürtçe ezgileri dinledi. Kılıçdaroğlu, “Büyük sıkıntılar yaşadınız bunun da farkındayım ama bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği mutlaka getireceğim. Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura ihtiyacı var. Kucaklaşmaya ihtiyacı var ve en önemlisi helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu yapacağız, birlikte yapacağız" dedi.

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır temaslarını sürdürüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da kadın temsilcileri ile kahvaltıda buluştu, Sur’da esnaf ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’na CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, evlat nöbeti tutan “Diyarbakır Anneleri” ile bir araya geldi.

Esnaflar Kürt sorunu başta olmak üzere ekonomik ve sosyal sorunlara Kılıçdaroğlu’ndan çözümler istedi.

Kılıçdaroğlu, “Yaşanan sıkıntıların farkındayız. Zaten bunun için buradayız. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte bu sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.

Muhtarlardan birinin, kentte “hırsızların peşine biz düşüyoruz” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, işsizliğin en önemli sorun olduğunu, evine ekmek götürenlerin bu tür yöntemlere başvurmayacağını söyledi.

CHP lideri Dengbej Evini de ziyaret edip, Kürtçe ezgileri dinledi, hatıra fotoğrafı çekti.

Rûdaw mikrofonuna konuşan dengbejler, “Buraya kim gelirse gelsin kapımız onlara açıktır. Bu bizim kültürümüzde var” dedi.

Kılıçdaroğlu ardından Sezai Karakoç Kültür Merkezinde partisinin Üye Katılım Töreni’ne katıldı.

CHP’ye üye olan 1300 kişi adına yeni üyelerden bir bölümüne rozetlerini takdim eden Kılıçdaroğlu ardından bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Büyük sıkıntılar yaşadınız bunun da farkındayım ama bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği mutlaka getireceğim. Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura ihtiyacı var. Kucaklaşmaya ihtiyacı var ve en önemlisi helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu yapacağız, birlikte yapacağız.”

“Bu ülke çok zengin bir ülke, imkanlarımız var ama bu imkanlar doğru yerlerde kullanılmıyor. Bu imkanlar vatandaşlarımızın hayrına kullanılmıyor başka yerlerde savurganca kullanılıyor. Bir çocuğun yatağa aç girdiği evi düşünebiliyor musunuz? Bir evde anne, baba ve büyük evladı işsizse o evin dramını düşünebiliyor musunuz? Sosyal dediğiniz devlet ailenin yaşadığı dramı sonlandırmak zorundadır.”

“CHP bu bölgeye fazla gelmedi bunun farkındayım. CHP’nin Diyarbakır’da fazla oyu yok onun da farkındayım ama bunun kabahati bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık. Ankara’da oturduk güzel güzel laflar ettik. ‘Niye bize oy vermiyorlar’ dedik. Oy istiyorsan gideceksin, vatandaşın derdini dinleyeceksin, çayını içeceksin. Ondan sonra ‘Ben sizin dertlerinizi çözmeye talibim’ diyeceksin. Buraya geldim sizin dertlerinize talibim, sizin dertlerinizi çözeceğim. Beraber, birlikte çözeceğiz.”

“Diyarbakır İl Başkanımız bir kadın. Kadınların bu bölgede ne kadar önemli olduğunu, siyasete ne kadar önem verdiklerini dolayısıyla ülkenin sorunlarının çözülmesi için de ne kadar aktif çalıştıklarını da çok iyi biliyorum. Bu sabah kahvaltımı Diyarbakırlı kadın önderler ile yaptım. Hiç meraklanmayın az kaldı ve inanın geliyor gelmekte olan ve geleceğiz.”

“Gençler size de iki lafım var. Ülkenin kaderini değiştirecek olanlar sizlersiniz. 6 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç Türkiye’nin kaderini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç işsizlikte yakınıyorsa oyunun rengini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç evlerde huzur olsun diyorsa oyunun rengini değiştirecek. 6 milyon 300 genç ilk kez oy verecekler. Dolayısıyla benim umudum ve beklentim gençlerden demokrasinin gerçek güvencesi sizler olacaksınız. Bizler gençlerle gurur duyuyoruz. Ben sadece sizin beklentilerinizi gerçekleştirmek için mücadele edeceğim.”

“Çatışmadan kaçınacağız, beraber bütün bölge olarak -Orta Doğu’yu kastediyorum- hep beraber huzur içinde yaşayacağız. Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz.”

“CHP ailesine katılan siz değerli kardeşlerime yürekten teşekkür ederim. Önemli bir adım atıyoruz bunun farkındayım. CHP, halkın partisi olma yolunda önemli adımlar atıyor. Rahmetli Ecevit, ‘Ne ezen ne ezilen insanca, hakça bir düzen’ diyordu. Aynısını yapacağız. Ne ezen olacak ne ezilen olacak. İnsanca, hakça bir düzeni yapacağız. CHP’ye üye olmak bir sorumluluk üstlenmek demektir. Barışı, dostluğu her yerde seslendireceksiniz. CHP’li olmanın böyle bir sorumluluğu var. Yeni kadrolarla, gençlerle, kadınlarla yolumuza devam edeceğiz. İnşallah aydınlık, parlak Türkiye’yi yeniden inşa etmek üzere.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Yüzleşme” ziyaretleri kapsamında 12 Eylül döneminde Diyarbakır Zindanı’nda kalan işkence mağdurlarıyla görüştü. Görüşme 12 Eylül’de işkence mağduru olan İsa Güneş’in evinde gerçekleşti.

Kemal Kılıçdaroğlu, yarın sabah Dicle Toplumsal Araştırmaları (DİTAM) tarafından düzenlenecek olan ‘Tigris Diyalogları’ toplantısında kentteki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelecek.

Bahçeli: “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, dış bağlantılı siyasi bir operasyondur”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretini sert bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu’na hodri meydan diye seslenen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, yaşanan ibretlik sahneleri, yapılan ilkesiz açıklamaları, yaygınlaşan itibarsız tavırları deşifre etmekle kalmamış, bölücülüğün CHP bünyesine nasıl tutunduğunu belgelemiş, resmetmiş ve teyit etmiştir.”

“Tarihsel kökü Diyarbakır’da kurulan Akkoyunlulara dayanan bir vatan evladı olarak Kılıçdaroğlu’na benim de sorularım vardır ve cevabını almak en doğal hakkımdır. Sayın Kılıçdaroğlu, madem bu kadar geniş gönüllü ve hazır cevapsın, o zaman hodri meydan.”

“PKK, 1978 yılında, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nin Fis Köyü’nde birinci sözde kongresinde, Marksist-Leninist çizgide büyük Kürdistan’ın kurulmasını hedef olarak belirlemişti. Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçalı büyük Kürdistan’ın kurulmasından yana mısın, değil misin? Açıkla.”

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, Türkiye’nin öncülüğünde Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı ile Ukrayna Dışişleri Bakanı’nın ateşkes ve barış arayışını kundaklama girişimidir ve dış bağlantılı siyasi bir operasyondur.”

Kılıçdaroğlu’ndan emojili yanıt

Bahçeli’nin yaptığı açıklamaya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

Bahçeli’nin sosyal medyada yaptığı açıklamayı alıntılayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP liderine emojiyle yanıt verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.