Kılıçdaroğlu: Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu kaça sattınız?

Kılıçdaroğlu: Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu kaça sattınız?

.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında yüzde 10’u Katar’a satılan Borsa İstanbul için iktidara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Katar’a yüzde 10’u satılan Türkiye Varlık Fonu’na bağlı Borsa İstanbul için “kaça sattınız?” sorusu ile tepki gösterirken “Merkez Bankası'nın bütün birikimlerini sıfırladınız. Satacaklarını sattı şimdi elde avuçta ne varsa satıp gününü gün etmeye çalışıyor. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız, bilinmiyor” açıklamasını yaptı.

“Ne oluyor bu Katar aşkı?”

Kılıçdaroğlu iktidarın Katar ile olan ilişkisine değinerek, “Ne oluyor bu Katar aşkı? Bir kalemde 90 milyon dolar Katarlı şirketin borcunu sildiler. Her şey satılıyor, yarın öbür gün Saray'ın yarısını sattık Katarlılara derse kimse şaşırmasın. Türkiye Varlık Fonu'nu niye kurdular? Kime neyi nasıl satarız, bunun arayışı içindeler” dedi.

“83 milyonun malını sattınız”

Eleştirilerini özel sektöre satılan kamu malları üzerinden sürdüren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bir de bunlar milliyetçi geçiniyorlar, memleketin satılmadık yerini bırakmadınız. Ülkeyi pazara döndürdüler. Her şeyi satıyorsunuz, satılmadık fabrika, arazi, banka, sigorta şirketi, saraylar, boğazda yerler kalmadı. Nereye kadar gidecek bu. Kimin malını satıyorsunuz siz? 83 milyonun malını satıyorsunuz kaça sattığınızı söylemiyorsunuz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.