Kıbrıs'tan Türkiye'ye karşı Putin hamlesi

Kıbrıs'tan Türkiye'ye karşı Putin hamlesi

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Türkiye ile Doğu Akdeniz geriliminin tırmandığı bir dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. İki liderin Doğu Akdeniz'deki durumu ele aldığı açıklandı.

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında sondaj için yeni bir Navtex yayınladığı bir dönemde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aradı. Kremlin’den yapılan açıklamada, iki liderin Doğu Akdeniz’deki durumu ve Kıbrıs’ta olası bir barış anlaşmasını ele aldığı belirtildi.

Kremlin’den yapılan basın açıklamasına göre görüşme talebi Kıbrıs tarafından geldi. Açıklamada, ‘Rusya ile Kıbrıs arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60’ıncı yıl dönümü bağlamında, iki liderin geleneksel olarak dostane ve yapıcı işbirliğinden’ söz ettiği, farklı alanlarda işbirliğine dair hayati meseleleri ayrıntısıyla görüştüğü belirtildi.

Kremlin açıklamasında, “Taraflar, finans ve yatırım alanları da dahil, ikili ilişkilerin yasal çerçevesini geliştirme ihtiyacını vurguladılar. İki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve insani bağları daha da geliştirmekte karşılıklı bir çıkar bulunduğunu ifade ettiler” denildi

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.