KHK’li öğretmenden Babacan’a: 100 arkadaşımız intihar etti; planınız nedir?-VİDEO

KHK’li öğretmenden Babacan’a: 100 arkadaşımız intihar etti; planınız nedir?-VİDEO

.

A+A-

KHK ile görevinden ihraç edilen öğretmen Yurdagül Şahin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a seslenerek, KHK’liler ile ilgili plan yapmayı düşünüp düşünmediklerini sordu. Şahin, “İhraç edildiğimde hamileydim. Kızım şu an beş yaşında ve okula başladı. OHAL inceleme komisyonu dosyamı hala inceliyor. Beş yıllık süreçte 800 arkadaşımız hastalıktan, kanserden, iş kazasından; 100 arkadaşımız ise intihar ederek öldü. Biz beş yıllık bu süreçte kimseye derdimizi anlatamadık” dedi. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilen sosyal bilgiler öğretmeni Yurdagül Şahin, yaşadıkları mağduriyeti Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan‘a anlattı.

“OHAL KOMİSYONU, 10 ARKADAŞIMIZI DALGA GEÇER GİBİ ÖLDÜKTEN SONRA GÖREVE İADE ETTİ”

DEVA Partisi’nin İstanbul Sancaktepe ilçe binası açılışında Babacan’a seslenen Şahin, mesleğinden hukuksuz bir şekilde ihraç edildiğini söyleyerek, “İhraç edildiğimde hamileydim. Kızım şu an beş yaşında ve okula başladı. OHAL inceleme komisyonu dosyamı hala inceliyor. Beş yıllık süreçte 800 arkadaşımız hastalıktan, kanserden, iş kazasından öldü. 100 arkadaşımız intihar ederek, öldü. OHAL inceleme komisyonu öldükten sonra 10 arkadaşımızı dalga geçer gibi göreve iade etti. Biz beş yıllık bu süreçte kimseye derdimizi anlatamadık. Bunlardan birisi de sizlersiniz” diye konuştu.

“KIZIM, KHK’Lİ ÇOCUĞU OLARAK FİŞLENMİŞ DURUMDA”

“KHK’liler ile ne gibi bir DEVA rüzgarı estireceksiniz?” diye soran Şahin, “Biz bu zulmü yalnız KHK’liler olarak çekmiyoruz. Benim kızım KHK’li çocuğu olduğu için şu an fişlenmiş durumda. Bu zulme ortak olmayınız. Bu zulme sessiz kalmayınız. Bu bir zulüm ve suçtur. Bize yönelik 132 hak ihlali yaşandı. Daha dün Ankara’da bir KHK’linin çocuğu intihar etti. Sizler bu zulme ortak olacak mısınız? Sessiz olacak mısınız? KHK’liler ile ilgili plan yapmayı düşünüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

BABACAN: ORTADA BİR ZULÜM VE MAĞDURİYET VAR

Şahin‘in ardından söz alan DEVA Genel Başkanı Babacan ise “Biz KHK’li vatandaşlarımızın feryadını duyuyoruz. Ciddi bir adaletsizlik var. Bir zulüm ve mağduriyet var. Hepsini biliyoruz. Seçimlerden sonra kurulacak hükümette öncelikle ele alınacak konu olacaktır. Hiç endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.

PİRHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.