KESK: Hepimizle Dalga Geçilen Bir Teklif

KESK: Hepimizle Dalga Geçilen Bir Teklif

Hükümetin 5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisine zam teklifi için Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, "Deyim yerinde ise dağ fare bile doğurmamıştır" tanımlaması yaptı.

A+A-

Hükümet, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iki yıl boyunca belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde kamu emekçilerine beklenenin çok altında bir teklif sunması üzerine KESK  (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) tepki gösterdi. 

Kamu emekçilerine, 2020 yılı için yüzde 3,5+3, 2021'de yüzde 3+2,5 zam ve enflasyon farkı önerisi getirildi.

"Kamu İşveren Heyeti tarafından bugün (16 Ağustos 2019) sunulan teklif; ciddiyetten yoksun, 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emekçisi emeklisi ile açıkça dalga geçilen, bir tekliftir" denilen açıklamada teklif için, "Deyim yerinde ise dağ fare bile doğurmamıştır" tanımlaması yapıldı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Söz konusu teklifte sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, gelir vergisi ve ek gösterge adaletsizliğine son verilmesi bir yıl önceki seçimlerde verilen 3.600 ek gösterge sözünün gereğinin yerine getirilmesi, maaşların insanca yaşamaya yetecek bir seviyeye çekilmesi başta olmak üzere kamu emekçilerinin temel talepleri bir kez daha görmezden gelinmiştir. Deyim yerinde ise dağ fare bile doğurmamıştır.

"KESK olarak sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini; Halktan Yana Bir Kamu Hizmeti, Güvenceli İstihdam- Güvenli Gelecek, Demokratik- Adil Bir Çalışma Yaşamı, İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret ve tüm taleplerin hayat bulması için Gerçek Bir Toplu Pazarlık Hakkı için birlikte mücadele etmeye, yeni bir satış sözleşmesine izin vermemek için seslerini yükseltmeye çağırıyoruz."

Hangi sendika, ne talep etmişti?

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen): Taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talep etti. (Memur-Sen toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olma özelliği taşıyor.)

Türkiye Kamu-Sen: Taban aylığa seyyanen 600 lira, ilk yıl yüzde 10+10, ikinci yıl yüzde 8+8 zam ve her iki yıl için yüzde 3 refah payının yanında memurlara da bayram ikramiyesi talep etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK): 2020 için toplam yüzde 38 artış, 2021 yılı için de 2020 enflasyonu artı 3 puan refah payı talep etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.