Kerkük'te polisten Kürtlere skandal çağrı: Evlerinizi boşaltın!

Kerkük'te polisten Kürtlere skandal çağrı: Evlerinizi boşaltın!

Bağdat merkezli Kuzey (Bakur) Petrol Şirketi, Kerkük’e bağlı Hencire, Bacwan ve Çuplicen adlı Kürt köylerinde halkın evlerini boşaltılmasını istedi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Kerkük Polisi, mahkeme kararıyla Kürtlere ait Hencire, Bacwan ve Çuplicen köylerinin boşaltılması için mülk sahiplerine talimat gönderildi. Talimatın Kuzey Petrol Şirketi’nin mahkemeye başvurması nedeniyle istendiği kaydedildi.

Daha önceki ellerinden alınan yüzlerce dönümlük arazi karşılığında tazminat bedeli olarak kendilerine verilen 200 metrekarelik arazinin de ellerinden alınmasını kabul etmeyeceklerini belirten Hencire, Bacwan ve Çuplicen sakinleri söz konusu karara karşı protesto gösterisi düzenledi.

Sadece bu üç köyün sakinleri değil, bölgedeki diğer köyler de Kuzey Petrol Şirketi’nin baskısı altında bulunuyor.

Kerkük Polisi tarafından mülk sahiplerine gönderilen tebligatta 20 gün içerisinde evlerini boşaltmaları istendi. Tebligatta bu köylerin Kuzey Petrol Şirketi’ne ait olduğu ileri sürüldü.

Kerkük’te Kürt köylerine karşı bu uygulamalar özellikle 16 Ekim 2017’de yaşanan olayların ardından uygulamaya girdi.

Öte yandan Irak Parlamentosu Kerkük Milletvekili Rebwar Taha konuyu İçişleri Bakanlığı’na taşıyacaklarını belirterek, köylülerden evlerini boşaltmaması çağrısında bulundular.

Kuzey Petrol Şirketi Kerkük topraklarının yüzde 15’ini ele geçirmiş durumda. Şirket prensiplerine göre şubelerinin yerleşim alanlarına uzak olmalı. Bu gerekçeyle geçmişte şirketin çalıştığı alan çevresindeki onlarca köy yıkıldı. Ancak Hencire, Bacwan ve Çuplicen köyleleri kaderlerinin bu köylere benzemesini istemiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.