Kerkük halkından Başkan Barzani'ye: Sizden özür diliyor ve affınızı bekliyoruz

Kerkük halkından Başkan Barzani'ye: Sizden özür diliyor ve affınızı bekliyoruz

.

A+A-

Kerkük halkı Başkan Barzani'den özür dileyerek, yanlış yaptıklarını, affedilmek istediklerini ve imdatlarına yetişmesini talep etti.

Kerkük'ün atanmış valisinin, Kerkük'te Kürtlere ait milli pazarı kapatma girişimi sonrası buradaki esnafların bir kısmı protesto gösterileri düzenledi.

Düzenlenen gösterilere ilişkin K24 Tv'ye açıklamalarda bulunan bir gösterici şunları söyledi: "Kerkük idaresi kan emici. Vatanımızın zor günler geçirdiği bu günlerde halkımızın durumu kötü. Kürtlerin kanının üzerinden zenginleşmek için bir sanayi üretim merkezi yapılmış. Bize de görüntüyü bozuyoruz gerekçesiyle yerlerimizden çıkmamız gerektiği söyleniyor. Zaten elektrik yok ve her taraf çöplük olmuş durumda. Bu pazardan biz 10 bin aile yemek yiyoruz."

Gösterici açıklamasının sonunda şunları söyledi: "Başkan Barzani'ye mesajımız var ve diyoruz ki; biz Kerkük'lüler senin evladınız. Bu nedenle senden özür diliyoruz ve bizi affetmeni istiyoruz. Çünkü biz çok hatalıydık. Başkan Barzani'den çok özür diliyoruz. Onurlu bir Kürt varsa o da Başkan Barzani'dir. Ümit ediyoruz ki bizim problemlerimizi çözmek için bir yol ve yöntem bulur. Çünkü bütün dünya Başkan Barzani'yi dinliyor."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.