KDP'li Viyan Sebri'den, yeni ittifaka ilişkin açıklama

KDP'li Viyan Sebri'den, yeni ittifaka ilişkin açıklama

.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Parlamentosu Fraksiyon Başkanı Viyan Sebri Irak'ta hükümetin kurulması için yeni kurulan ittifaka yönelik açıklamalarda bulundu.

Viyan Sebri KDP ile Irak Şii koalisyonu arasında yürütülen anlaşma söylentilerine açıklık getirerek, görüşmelerin sadece karşılıklı anlayış sağlama temelinde yürütüldüğünü belirtti.

Iraklı bir kaynak dün Irak ile Kürdistan Bölgesi medyalarına açıklama yaparak KDP, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Şii Koalisyonu ve Suni Siyade İttifakı arasında anlaşmaya yakın olunduğunu ifade etmişlerdi.

Konuya ilişkin Basnews’e yaptığı açıklamasında Viyan Sebrî şunları söyledi: “Şu an Irak Parlamentosu’nda yer alan siyasi taraflar arasında yürütülen müzakereler son aşamaya gelmiş durumda. Kısa süre içerisinde müzakereler tamamlanarak karşılıklı imza atma sürecine girilebilinir. Bu karşılıklı anlayış müzakereleri Irak için yeni bir durum ve hem gelecek hem de hükümet kurmak için siyasi tarafları biraraya getirmekte.”

Karşılıklı anlayış müzakerelerinin önemine de değinen KDP Fraksiyon Başkanı, “Bu çok önemli. Zaten mevcut hükümet geçici ve görevi devredene kadar sürdürecek. Halk hizmet ve bütçe talep ediyor. Böylesi bir ittifak Irak’taki bileşenler, özellikle Kürdistan Bölgesi, Suniler ve diğer bileşenlerin haklarının korunması açısından çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Viyan Sebrî açıklamasının sonunda, Sadr Hareketi’nin görüş ve düşüncelerinin de çok değerli olduğunu dile getirerek, onlarında görüşlerinin de alınmasının önemine değindi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.